Lovendegem
FC Lebbeke
Datum: 13/10/2013 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 7
Lovendegem en Rapide Lebbeke houden elkaar in evenwicht
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lovendegem en Rapide Lebbeke houden elkaar in evenwicht
Foto: © SC

In het barre herfstweer streden beide ploegen voor de overwinning en de match ging snel heen en weer. Toch bleven de toeschouwers op hun honger zitten want doelpunten vielen er niet.

Rapide zorgde voor het eerste gevaar en Tim Hélin kreeg een voorzet niet helemaal onder controle door de aandringende Jens Verroken, terwijl Yannick Van Impe op Jan Masureel knalde (8’). Bij een hoekschop kon Tanguy Serraes een kopbal van Van Impe nog net wegwerken (12’). Lovendegem counterde snel via Thomas Ampe maar zijn snedige voorzet werd niet verzilverd (13’). De bezoekers eisten het meeste balbezit maar echt doelgevaar leverde dat niet op. Toen de ingevallen Stijn Hoebeke uithaalde had Dieter Malfait een knappe reflex in huis. Elias De Ridder neutraliseerde de rebound van Stijn Dekeukeleire (38’)

De thuisploeg nam het initiatief na de pauze al ging een pegel van Kenneth De Saedelaere nipt over de lat (51’). Bij bezoekend mistasten ging Hoebeke aan de haal en Malfait had een voetveeg nodig (61’). De bezoekende goalie bediende Van Impe met een verre uittrap maar die knalde naast (62’). Ampe counterde snel en mikte dan te hoog (66’). Lendert Putteman poeierde de bal nipt naast (67’) en Ampe viseerde het zijnet (72’). Malfait had een knappe parade nodig op een vluchtschot van Hoebeke en Dekeukeleire besloot voorlangs (79’). Aan de overzijde had Hélin beide vuisten nodig op een loeier van Van Impe die nadien te zacht trapte om de thuisportier in verlegenheid te brengen (85’). Al bij al een billijk gelijkspel na een aangenaam kijkstuk.

Rapide Lebbeke is volgende zaterdag gastheer voor Kruibeke en Lovendegem trekt zondag naar Maldegem

SK Lovendegem: Hélin, Masureel, Van den Bergh, Serraes, Van Waes, Ampe, Ruymbeke, Van Geem, Dekeukeleire, Voet, Dossche (30’ Hoebeke).

Rapide Lebbeke: Malfait, Rusabana, De Visscher, Wauters, Putteman, De Saedelaere, Cooreman (60’ Haegeman), Van Impe, De Ridder, Verroken, Nlandu-Masunda.

Doelpunten:geen

Kaarten: geel: 66’ Rusabana Scheidsrechter: Gino Heirbaut