Ursel
FC Lebbeke
Datum: 27/10/2013 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 9
Rapide Lebbeke verliest nu ook in Ursel
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke verliest nu ook in Ursel
Foto: © SC

Onder bar herfstweer was academisch voetbal ver te zoeken en dus waren de echte kansen eerder schaars. Kort voor de pauze klommen de bezoekers op voorsprong maar na het uur gaf Ursel de eerste thuiszege niet meer uit handen.

Beide ploegen bleken heel wat last te hebben van de weersomstandigheden en dat resulteerde in heel wat slechte voorzetten. Bij een geharrewar kreeg Ursel de bal niet over de lijn (9’) en de doorspurtende Yannick Van Impe besloot te zwak op Kim De Paepe (10’). Dieter Malfait moest plat op een voorzetschot van Dries Bernaert (26’). Rapide zette een sterke collectieve aanval op en Lendert Putteman werkte als laatste station de bal binnen maar werd afgevlagd (36’). Even later schilderde Nils Van Delm een hoekschop op het hoofd van Antoine Nlandu-Masunda en die kopte raak.

De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar na de pauze maar Peter De Pauw vlamde een vrije trap naast de verste paal (46’). Aan de overzijde had Olivier Matthys een knappe voorzet in huis en Wouter De Muynck kopte de bal tegen de touwen (49’). Rapide reageerde via Nlandu-Masunda maar De Paepe bleef attent (50’). Olivier Matthys ging opnieuw snel langs de flank en zijn voorzetschot verdween achter een verbouwereerde Malfait in de kruising (64’). De bezoekers trokken op zoek naar de gelijkmaker maar zochten teveel de lange bal. De Paepe gaf geen krimp op een poging van De Pauw (81’) en haalde een vrijschop van Kenneth De Saedelaere van onder de lat (88’).

Volgende zaterdag is Rapide gastheer voor leider Petegem en trekt Ursel naar Maldegem.

Sparta Ursel: De Paepe, Matthys, Christiaens (81’ Adriaensens), Maenhout, Huyghe, Declerck, Bernaert (70’ Notte), Pirelli, De Muynck, Mbala, Schatteman.

Rapide Lebbeke: Malfait, De Ridder, De Visscher, Van Delm, Haegeman, Putteman, De Saedelaere, Cooreman (74’ Van den Borre), De Pauw, Van Impe, Nlandu-Masunda.

Doelpunten:39’ Nlandu-Masunda 0-1, 49’ De Muynck 1-1, 64’ Matthys 2-1

Kaarten: geel: 14’ Van Delm, 54’ De Muynck, 88’ Schatteman, 91’ De Ridder, 92’ De Saedelaere + Na affluiten: Declerck Scheidsrechter: Eric Devriese