Laarne-Kalken
FC Lebbeke
Datum: 31/08/2014 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 1
Laarne-Kalken geeft Rapide Lebbeke een dreun
Gentil Dossche
| 0 reacties
Laarne-Kalken geeft Rapide Lebbeke een dreun
Foto: © SC

Een collectief sterke Laarne-Kalken was direct op achtervolgen aangewezen maar klom nog voor de rust op voorsprong. Rapide Lebbeke kreeg weinig kans de technische sterkte te benutten en een kwartier voor tijd mochten de boeken toe.

Slechts 56 seconden stonden er op de stadionklok toen Frederik De Winne en Tim Van der Vloedt elkaar hinderden en Joachim De Block de bal over Cedric Van Heule tegen de touwen liftte. De thuisploeg reageerde onmiddellijk bij die opdoffer. Jonas Schouppe kopte een vrije trap van Anthony De Koker over de handen van Jorden De Batselier maar nipt naast (2’). Toen De Koker het leder voor doel zwiepte aarzelde De Batselier opnieuw en Schouppe kopte net over (4’). Laarne-Kalken bleef de bezoekers onder druk zetten die stilaan de match overnamen. De doorspurtende Nico Vanderhaegen knalde voorlangs (25’) en De Block kopte een voorzet over (26’). Yannick Van Impe bediende Vanderhaegen maar Van Heule had een beenveeg in huis (28’). Vanderhaegen schilderde een vrije trap over de muur maar opnieuw toonde Van Heule zijn klasse (31’). Bij de daaropvolgende hoekschop schuurde een poging van Vanderhaegen het doelkader. Laarne-Kalken voelde het gevaar en stoorde opnieuw zeer scherp. Na bezoekend balverlies stuurde Schouppe het leder naar Thomas Vive en de bordjes hingen gelijk (41’). Rapide was van slag en toen De Batselier zich misrekende bij een verre voorzet kopte Stijn Robaeyst de thuisploeg op voorsprong (45’).

De bezoekers trokken na de koffie direct op zoek naar de gelijkmaker. Van Impe zocht en vond het hoofd van de vrijstaande Koen Van der Heyden maar die mikte te hoog (51’). Laarne-Kalken hield de wedstrijd goed gesloten en Rapide drukte wel maar kon geen echte kansen creëren. Stijn Robaeyst vlamde de bal over de armen van De Batselier op de onderkant van de lat en de grensrechter zag die over de lijn zodat de eindstand meteen op het bord kwam (78’).

Volgende zaterdag trekt Laarne-Kalken naar Maldegem en speelt Rapide Lebbeke thuis tegen Zelzate.

Laarne-Kalken: Van Heule, Baetens, De Winne, Schouppe, De Koker (64’ Van Daele), De Decker, Vive (78’ Van Mierlo), Robaeyst, Van der Cruyssen, Van der Vloedt, Gacem (67’ Ongena)

Rapide Lebbeke: De Batselier, Dahmany, Wauters (67’ De Pauw), Van der Heyden, Verdeyen, Van Nyvel, Putteman (62’ Van Delm), De Block, Karamanis (62’ Iakovlevski), Vanderhaegen, Van Impe

Doelpunten:01’ De Block 0-1, 41’ Vive 1-1, 45’ en 78’ Robaeyst 2-1 en 3-1

Kaarten: geel: 54’ Verdeyen, 83’ De Decker Scheidsrechter: Arno Cornelis