FC Lebbeke
Svelta Melsele
Datum: 01/11/2014 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 10
Svelta Melsele wint opnieuw bij Rapide Lebbeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Svelta Melsele wint opnieuw bij Rapide Lebbeke
Foto: © SC

Voor het 4de seizoen op rij ging Rapide Lebbeke met de billen bloot tegen een meer gedreven en snediger Svelta Melsele. Een vooraan te licht uitvallende thuisploeg verloor bijna alle duels en de bezoekers maakten gretig gebruik van de ruimte.

De openingsminuten beloofden een spannende wedstrijd want al snel moest Olivier Van Goethem een kopbal van Maarten Cooreman onschadelijk maken (2’) en een overhoekse knal van Arno De Caigny verdween voorlangs (3’). Kenneth Leemans moest plat op een plaatsbal van Jozue Weever (12’) die even later vergat af te leggen en zelf naast knalde (14’). Aan de overzijde trapte Nico Vanderhaegen een voorzet van Yannick Van Impe naast (19’). Talha Hos schilderde een hoekschop op het hoofd van Joeri Sinnaeve en de bezoekers mochten juichen (21’). Rapide had geen weerwoord en Melsele ging door op zijn elan maar Leemans was attent op een schuiver van Hos (33’). Kort voor de pauze was de thuisploeg dan toch even gevaarlijk maar Joren Van Nijvel liftte een voorzet van dichtbij over.

Ook na de koffie was het spelniveau bedroevend. Net voorbij het uur kopte Cooreman een vrije trap van Van Impe naast. Ook een kopbal van Van Goethem miste de goede richting (68’). Youri De Wilde was bij de pinken op een schot van Nils Van Delm (73’). Weever bleef de thuisdefensie bestoken. Eerst kapte hij zich mooi vrij maar besloot te zwak (76’) en nadien wandelde hij door het centrum maar besloot naast (77’). Leemans moest een scherpe hoekschop van Hos van onder de lat halen (80’). Nick Van Aken bereikte Talha Hos na een snelle counter en Melsele zat op rozen (87’). Toen Van Goethem in de fout ging op Mohamed Dahmany lag de bal op de stip. Yannick Van Impe gaf De Wilde het nakijken maar de match was gespeeld (90’).

Volgende zaterdag is Svelta Melsele gastheer voor Maldegem en zondag trekt Rapide Lebbeke naar Avanti Stekene.

Rapide Lebbeke: Leemans, Dahmany, De Visscher, Van der Heyden, Verdeyen, Van Nijvel (56’ De Block), Cooreman (85’ Wauters), Bossekota, Uijtenhaak (70’ Van Delm), Vanderhaegen, Van Impe.

Svelta Melsele: De Wilde, Van Goethem, Joeri Sinnaeve (56’ Erkoc), De Maeyer, Weever, Vinck, De Caigny (81’ Coban), De Moor (84’ Van Aken), Smet, Jordy Cathoir, Hos.

Doelpunten:21’ Sinnaeve 0-1, 87’ Hos 0-2, 90’ Van Impe 1-2

Kaarten: geel: 71’ Bossekota, 76’ Hos. Scheidsrechter: Peter Vandenhaesevelde