Robur
FC Lebbeke
Datum: 23/11/2014 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 13
Rapide Lebbeke slechts moeizaam voorbij Robur Moerzeke.
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke slechts moeizaam voorbij Robur Moerzeke.
Foto: © SC

De wedstrijd kende een wervelende start waarin beide ploegen voluit voor de overwinning streden. Rapide zette druk maar Robur gaf een goede repliek en de bezoekers moesten opletten. In het slot kreeg de thuisploeg het deksel op de neus.

Rapide zorgde voor het eerste gevaar en Olivier Verdeyen stuurde Dimitri Iakovlevski diep maar de spits knalde over (02’). De klaarkijkende Iakovlevski bediende Yannick Van Impe die kon voorzetten en Maarten Cooreman prikte de bal in de netten (04’). Lang duurde de bezoekende vreugde echter niet. Kevin Trienpont schilderde een vrijschop op het hoofd van Steven De Graeve en de bordjes hingen gelijk (06’). Rapide reageerde via Iakovlevski die de bal achteruit legde tot bij Cooreman maar die knalde op de paal (11’). Nico Vanderhaegen zag eerst een schot opgeruimd door Dieter Coppens (23’) en Bert Boeykens bleef attent bij een nieuwe poging (26’). Robur begon meer duels te winnen op het middenveld. Echte kansen leverde dat niet op al kopte Jelle Van Nieuwenhuyze een voorzet nipt over (33’). Bij een overhoekse schuiver van Cooreman ging Boeykens goed plat (38’).

Na de koffie zocht Rapide naar een snelle voorsprong en kreeg daartoe een uitgelezen kans toen Coppens het leder met de hand beroerde. Bal op de stip maar Van Impe poeierde die onbesuisd naast (49’). Iakovlevski vlamde een voorzet in de wolken (63’) en Joachim De Block viseerde het zijnet (67’). Robur counterde snel met scherpe voorzetten van Trienpont. Kenneth Leemans kon de eerste nog net klemmen (69’) en gooide zich nadien in de baan op een schot van Jonas De Caluwe (70’). Boeykens ging plat toen Van Impe aanlegde (71’) en had een knappe reflex in huis op een schot van opnieuw Van Impe (76’). Velen hadden zich al neergelegd bij een gelijkspel tot Joren Van Nijvel de bal in de voeten schoof van Nico Vanderhaegen. De linkerpoot kapte zich mooi vrij en Boeykens was kansloos (81’). De bezoekers bleven doorgaan op hun elan en de thuisportier moest een schot van Iakovlevski uit zijn doelvlak zweven (85’). Bij een hoekschop bracht Jeff De Visscher de bal voor doel maar Neal Wauters liftte die over (86’).

Volgende zaterdag trekt Robur naar Maldegem en zondag is Rapide te gast bij Lovendegem.

Robur Moerzeke: Boeykens, Segers, A. Van Nieuwenhuyze, J. Van Nieuwenhuyze, Van Buyten, Belhaj (67’ De Caluwe), De Graeve, Verstraeten, Coppens (84’ Van Der Stock), Trienpont, Vandriessche.

Rapide Lebbeke: Leemans, De Block, De Visscher, Wauters, Verdeyen, Van Nijvel, Putteman, Cooreman (65’ Van Stichel), Iakovlevski, Vanderhaegen, Van Impe.

Doelpunten:4’ Cooreman 0-1, 6’ De Graeve 1-1, 81’ Vanderhaegen 1-2

Kaarten: geel: 42’ Van Nijvel, 49’ De Graeve, 73’ Verstaeten. Scheidsrechter: Soren Beerens