FC Lebbeke
Laarne-Kalken
Datum: 13/12/2014 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 16
Rapide Lebbeke verliest opnieuw van Laarne-Kalken
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke verliest opnieuw van Laarne-Kalken
Foto: © SC

In een wedstrijd waarin de kansen eerder schaars waren klommen de bezoekers kort na de rust op voorsprong. Een onmondige thuisploeg kon de bakens niet verzetten en net voor affluiten viel de definitieve beslissing.

Pas na meer dan een half uur viel er voor het eerst iets te noteren in een match die tot dan helemaal vast zat. Yannick Van Impe bediende Lendert Putteman en Cedric Van Heule ranselde het schot uit de benedenhoek (33’). Rapide had pech toen Jonas Schouppe een schot van Putteman nog net van de lijn kon vegen (38’) en de doorspurtende Van Impe de wolken viseerde (39’). Laarne-Kalken counterde snel en Kenneth Leemans ging gepast plat op een voorzet van Lorenzo Ongena (41’).

Kort na de pauze verlengde Van Impe een voorzet van Mohamed Dahmany op Van Heule (51’). Aan de overzijde kreeg de thuisploeg een hoekschop niet weggewerkt en Jonas Schouppe knalde de bal in 2 tijden binnen (53’). De bezoekers kozen opnieuw voor de tegenaanval al geraakte Ongena niet voorbij Leemans (59’). Rapide zocht de gelijkmaker maar Van Impe kopte een hoekschop nipt over de lat (64’). Laarne-Kalken hield de wedstrijd goed gesloten en Rapide drukte wel maar kon geen echte kansen meer creëren. De doorspurtende Ahmed Gacem stuitte op Leemans (84’). Bij de volgende counter viel de bal voor de voet van Jonas Schouppe en van op 30 meter poeierde hij die tegen de netten (89’).

Volgende zondag trekt Rapide Lebbeke naar Zelzate en is Laarne-Kalken gastheer voor Maldegem.

Rapide Lebbeke: Leemans, Dahmany, De Visscher, Van der Heyden, Verdeyen, Van Delm (89’ Wauters), Putteman (78’ Uijtenhaak), Bossekota, Cooreman (62’ De Block), Vanderhaegen, Van Impe.

Laarne-Kalken: Van Heule, De Winne, Schouppe, De Koker, Waegebaert, Van Daele, Vive (73’ Van Mierlo), Ongena (83’ Gacem), Van der Cruyssen, Van der Vloedt, Boone (78’ Aharchi)

Doelpunten:53’ en 89’ Schouppe 0-1 en 0-2. Kaarten: geel: 74’ Ongena. Scheidsrechter: Frederik Daenens