Ninove
FC Lebbeke
Datum: 21/02/2015 19:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 23
Ninove start carnaval met winst tegen Rapide Lebbeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Ninove start carnaval met winst tegen Rapide Lebbeke
Foto: © SC

Beide ploegen gingen voor de overwinning zodat de talrijke toeschouwers snel en fraai voetbal kregen voorgeschoteld. Rapide zorgde voor de opener maar dat kon de carnavalsvreugde bij Ninove niet temperen, al was de einduitslag niet de echte weergave van de match.

Al in de eerste minuut mochten de bezoekers juichen toen Yannick Van Impe een collectieve uitbraak in de bovenhoek knalde. Lang duurde de vreugde niet want de vrijgelopen Jarich Hellinckx bracht de bordjes in evenwicht (04’). Ninove ging door en Ridwane Mbarki bediende Davy Standaert die echter niet voorbij Kenneth Leemans geraakte (09’). Ook toen Mbarki alleen op doel afging lag de bezoekende goalie in de weg (19’). Rapide reageerde met een verre knal van Nico Vanderhaegen die net over de kruising vloog (20’). De bezoekers claimden een strafschop voor handspel maar de zich goed verstoppende scheidsrechter ging er niet op in (23’). Kasper Monné was attent op een voorzetschot van Mohamed Dahmany (29’) en aan de overzijde verslikte Leemans zich bijna op de rand van de strafschopzone (33’). Monné kon een zware knal van Dmitri Iakovlevski niet klemmen en Glenn Van Den Branden moest zijn doelman bijspringen (38’). Even later had de thuisgoalie een knappe save in huis op een schot van Van Impe.

Ninove kwam het beste uit de kleedkamers en Jarich Hellinckx kopte een voorzet van Lino Uyttenhove tegen de touwen (49’). Rapide had geen pasklaar antwoord, terwijl Leemans had een knappe reflex uit zijn mouw schudde op een vlam van David Geeroms (61’). Bij de volgende thuisaanval knalde Geeroms een voorzet onbesuisd naast (66’). Rapide bleef de gelijkmaker najagen maar toen Olivier Verdeyen een 2de gele kaart voor de neus kreeg viel de organisatie uiteen (78’). Ninove kon nu vrij counteren al kopte de vrijstaande Standaert een voorzet ver naast (84’) en poeierde Uyttenhove de bal in de wolken (86’). De bezoekers gooiden nu alles naar voor en dat werd afgestraft. Eerst rondde Lino Uyttenhove een counter goed af (88’) en nadien speelde Jeremy Bossekota de bal in de loop van Jendi Huvet die het geschenk gretig afwerkte (90’)

Volgende zaterdag is Rapide Lebbeke gastheer voor Drongen en trekt Ninove naar Maldegem.

VK Ninove: Monné, Van Den Branden, De Wannemaeker, Marabet, Standaert, Bellon, Kazi, Geeroms, Mbarki (46’ Uyttenhove), Hellinckx (84’ Huvet), Slagmulder (69’ Joren De Crick).

Rapide Lebbeke: Leemans, Dahmany, De Visscher, Cooreman, Verdeyen, Van Nijvel (68’ Bossekota), Putteman (77’ Karamanis), Iakovlevski, Vanderhaegen, Van Impe, Van Delm (77’ De Block).

Doelpunten:1’ Van Impe 0-1, 4’ en 49’ Hellinckx 1-1 en 2-1, 88’ Uyttenhove 3-1, 90’ Huvet 4-1

Kaarten: geel: 39’ Mbarki en Van Delm, 48’ Iakovlevski, 67’ Slagmulder, 81’ Hellinckx. Rood: 78’ Verdeyen (2x geel). Scheidsrechter: Frank Bruggeman