Svelta Melsele
FC Lebbeke
Datum: 07/03/2015 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 25
Svelta Melsele thuis onderuit tegen Rapide Lebbeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Svelta Melsele thuis onderuit tegen Rapide Lebbeke
Foto: © SC

Met veel inzet streden beide ploegen om elke meter grond zodat de echte doelkansen eerder beperkt bleven. Aan het halfuur klom Rapide op voorsprong en verdedigde deze nadien met hand en tand terwijl Svelta wel drukte maar niet kon scoren.

Al van bij de aanvang was de speelruimte heel beperkt omdat de twee teams vroeg stoorden en dat resulteerde in halve kansen. Joren Van Nijvel kopte een vrije trap van Nico Vanderhaegen over (12’). Joeri Sinnaeve kon te weinig kracht zetten op een voorzet (21’) en aan de overzijde knalde Maarten Cooreman een afvallende bal net naast (22’). Arno De Caigny kopte een vrijschop over (25’) en Mustafa Erkoc verlengde een voorzet naast (29’). Vanderhaegen trapte een afwijkend schot van Dmitri Iakovlevski pal op Fabio Liessens (31’). Iakovlevski gidste Maarten Cooreman door het hart van de lokale defensie en die werkte koelbloedig af (33’). Melsele reageerde met een kopbal van Hendrik De Maeyer maar Kenneth Leemans was attent (40’). Toen Styn Vinck zich verslikte poeierde Vanderhaegen het leder overhoeks op de paal (41’).

Melsele kwam snedig uit de kleedkamers maar de dribbelende De Caigny viseerde de wolken (46’). De thuisploeg nam de wedstrijd in handen en Rapide moest achteruit. Leemans kon nog net ingrijpen bij een scherpe voorzet van Erkoc (59’) en Vinck liftte een voorzet over de lat (74’). De bezoekende portier maakte een voorzetschot van De Caigny onschadelijk (76’) en ging goed plat op een vlam van Erkoc (82’). Bij de bezoekers was het pompen of verzuipen en in het slot ranselde Leemans een kopbal van Erkoc van onder de lat (89’).

Zaterdag 21 maart is Rapide Lebbeke gastheer voor Avanti Stekene en trekt Svelta Melsele naar Maldegem.

Svelta Melsele: Liessens, Suy, Van Goethem, Sinnaeve, De Maeyer, Vinck, De Caigny, Smet, Erkoc, Cathoir, Hos.

Rapide Lebbeke: Leemans, Dahmany, De Visscher, Van Delm, Verdeyen, Van Nijvel, Putteman, Iakovlevski, Vanderhaegen, Cooreman, Wauters.

Doelpunten:33’ Cooreman 0-1

Kaarten: geel: 37’ De Maeyer, 73’ Van Delm, 74’ Erkoc, 92’ Cathoir, 92’ Wauters. Scheidsrechter: Wouter Bongaers