FC Lebbeke
Robur
Datum: 11/04/2015 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 28
Rapide Lebbeke kan Robur Moerzeke pas na het uur afhouden
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke kan Robur Moerzeke pas na het uur afhouden
Foto: © SC

Van enig niveauverschil was in de eerste helft niets te merken. Een tot dan matig spelend Rapide kon wel nog voor de rust een scheve situatie rechtzetten. Robur maakte het de thuisploeg zeker niet gemakkelijk maar moest uiteindelijk toch plooien.

Pas halfweg de eerste periode zorgde een wandelend Rapide voor enig gevaar. Yannick Vandriessche kon een voorzetschot van Maarten Cooreman nog net van de lijn halen. Badreddine Belhaj zette de thuisverdediging meermaals in de wind en bij een strakke voorzet kreeg Timothy Salvi de bal op de hand. Belhaj nam de strafschop zelf voor zijn rekening en Robur mocht juichen (29’). Rapide stak een tandje bij en zette de bezoekers onder druk. Als laatste station in een collectieve aanval poeierde Cooreman de gelijkmaker tegen de netten (36’).

De thuisploeg toonde na de pauze een heel ander gezicht en Bert Boeykens moest plat op een schot van Mohamed Dahmany (51’). Dmitri Iakovlevski verlengde een voorzet nipt naast (63’) en dwong de bezoekende goalie tot een knappe voetveeg bij een snelle doorbraak (65’). Robur geraakte niet meer uit de omknelling en Iakovlevski poeierde een afvallende bal in de benedenhoek (67’). Aan de overzijde was Kenneth Leemans attent op een verre knal van Belhaj (75’) en ging een vrije trap van Kevin Trienpont net naast (77’). Toen Boeykens een loeier van Lendert Putteman niet kon klemmen was Iakovlevski er als de kippen bij om de rebound binnen te leggen (80’). Joachim De Block dwong Boeykens tot een parade (86’) maar toen Iakovlevski opnieuw mocht aanleggen lag zijn hattrick onhoudbaar in de verste hoek (88’).

Volgende zaterdag is Rapide gastheer voor Lovendegem en Robur krijgt zondag Maldegem over de vloer.

Rapide Lebbeke: Leemans, Dahmany, Wauters (83’ De Block), Salvi, Verdeyen, Putteman, Cooreman (73’ Van Impe), Iakovlevski, Karamanis, Vanderhaegen, Van Delm (36’ Bossekota).

Robur Moerzeke: Boeykens, Diasson, Segers (58’ Van Spittael), J. Van Nieuwenhuyze, Van Buyten, Belhaj, De Graeve, Verstraeten, De Rechter (80’ A. Van Nieuwenhuyze), Trienpont, Van Driessche (69’ Permentier).

Doelpunten:29’ Belhaj 0-1, 36’ Cooreman 1-1, 67’, 80’ en 88’ Iakovlevski 2-1, 3-1 en 4-1

Kaarten: geel: 62’ Diasson, 75’ Salvi, 87’ Van Buyten, 89’ Verstraeten. Scheidsrechter: Soren Beerens