Kruibeke J.Vl.
FC Lebbeke
Datum: 12/10/2014 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 7
Rapide Lebbeke wint bij zwart beest Kruibeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke wint bij zwart beest Kruibeke
Foto: © SC

Bleef Kruibeke in de vorige 6 confrontaties telkens aan de winnende hand dan werd nu de ban gebroken. Al heel vroeg was Jong Vlaanderen op achtervolgen aangewezen maar de net iets betere bezoekers lieten de punten niet meer ontsnappen.

Rapide kwam snel uit de startblokken en toen Dimitri Iakovlevski een kopduel won in het hart van de thuisverdediging knalde Joachim De Block het leder voorbij de verbouwereerde Matthias Van Goethem (02’). De bezoekers gingen door op hun elan en Kruibeke geraakte moeilijk uit de omknelling. Beide ploegen streden aan een hoog tempo maar op echte kansen was het nog wachten. Kenneth Leemans haalde eerst de bal uit de voeten van Nick Pieters en had even later een voetveeg in huis op een schot van Roy Bultheel (23’). Aan de overzijde stond het hoofd van Jelle Van Koevorden in de weg op een vlam van Iakovlevski (33’). De goed bewaakte Ward Vertonghen kopte een voorzet van Roy Penneman net naast de paal (35’).

Na de pauze trok Kruibeke direct op zoek naar de gelijkmaker maar Leemans was attent op een vrije trap van Penneman (55’). Rapide counterde snel en Nico Vanderhaegen bediende Wesley Van Den Borre die echter te zwak besloot (57’). De bezoekende goalie haalde een poging van Bultheel uit de benedenhoek (59’) en Mario Verbraeken kopte een hoekschop naast (67’). Joren Van Nijvel dwong Van Goethem tot een parade (76’). De snelle Vanderhaegen ging zijn kans maar Van Goethem ranselde het leder uit de benedenhoek (83’). Bij een nieuwe poging van Vanderhaegen had de thuisportier een knappe voetveeg nodig (85’). In het slot probeerde Samy Jomaa het met een geplaatste draaibal maar Leemans haalde de bal met een zweefsprong uit zijn doelvlak.

Volgende zaterdag trekt Kruibeke naar Maldegem en is Rapide Lebbeke gastheer voor Ninove.

JV Kruibeke: Van Goethem, Van Koevorden, Noeninckx, Verbraeken, Vertonghen, Meyntjens (65’Jomaa), Rensing, Pieters, Bultheel (74’ Vermeulen), Penneman, Verstraeten.

Rapide Lebbeke: Leemans, Dahmany, De Visscher, Van Der Heyden, Verdeyen, Van Nijvel, De Block (50’ Van Den Borre), Bossekota, Iakovlevski (80’ Wauters), Vanderhaegen, Van Impe.

Doelpunten:02’ De Block 0-1

Kaarten: geel: 11’ Penneman, 39’ Verstraeten, 42’ Bultheel, 63’ De Visscher. Scheidsrechter: Frederik Daenens