cluClub Brugge
gnkKRC Genk
Datum: 10/05/2011 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Jan Breydel
Courtois moet uiteindelijk plooien voor Perisic
Courtois moet uiteindelijk plooien voor Perisic
Foto: © SC

Uitgerekend tegen leider Genk speelde Club zijn beste match van het seizoen. Ondanks een formidabele prestatie van Courtois kon een Perisic in grote vorm twee keer de bal in de netten leggen. En hij bood Akpala er ook nog een derde aan. Genk zal nog aan de bak moeten.

Een topmatch en toch was het stadion niet uitverkocht, veel open plekken in het Jan Breydelstadion. Toch hing er nog heel wat aan de haak voor Club, maar blijkbaar hadden de blauw-zwarte supporters hun buik vol van het vrij teleurstellende seizoen.

En nochtans hadden de afwezigen ongelijk, want Club begon met snedig combinatiespel en kansen voor Perisic en Dirar aan de wedstrijd. Waren het de zenuwen die Genk parten speelden? Feit was dat de Limburgers de eerste dertig minuten nergens waren en zich in het spelbeeld lieten overpoweren door Brugge.

Courtois: man van de eerste helft
Courtois moest een heel goede save bovenhalen om de doorgebroken Dirar van een goal te houden. En Blondel vuurde twee serieuze waarschuwingsschoten af van buiten de zestien.

De grootste opgave voor Courtois kwam er echter op het halfuur. Dirar gooide de bal naar het penaltiepunt en daar kwam de ingeschoven Van Acker om de bal naar de grond te koppen. De Genk-goalie moest een kattereflex uit de kast halen om de 1-0 te vermijden. En nog was het niet gedaan, want ook Dirar krulde ook nog een bal net naast de verste paal en Odjidja wilde ook even de stevigheid van Courtois' vuisten testen.

Dat Genk bij de rust nog geen goal had binnengekregen mochten ze voor 90% op de rekening van één man schrijven: Thibaut Courtois. Zonder de klasse van de jonge Genk-goalie had blauw-zwart er minstens al eentje binnengejaagd.

Toch niet onklopbaar
De tweede helft bracht geen verandering in het spelbeeld. Club ging koortsachtig op zoek naar die ene bal die Courtois zou kunnen verslaan. En die kwam er ook... Na een rommelige fase voor doel kon Perisic de Genk-doelman eindelijk kloppen. De opluchting die door het stadion ging was voelbaar, want iedereen vreesde voor het spreekwoordelijke deksel op de neus.

Maar niet deze keer. Club bleef immers niet op zijn lauweren rusten en drukte door. En dat loonde: de doorgebroken Dirar werd in de zestien onderuit gehaald door Joneleit. Courtois - natuurlijk - pakte eerst de strafschop van de Kroaat, maar in tweede instantie maakte hij er toch 2-0 van. En na een schitterende actie en dito assist van Perisic mocht Akpala het nog wat erger maken voor Genk. Op een cruciaal moment in de play-offs liet Genk de zenuwen zegevieren.

Herbeleef Club Brugge - KRC Genk

Vooraf