Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Daknam
Goreux brengt Standard gevleid naast KRC Genk
Nico Wieme

Met een doelpunt tien minuten voor tijd van Réginal Goreux zet Standard KRC Genk onder druk. De Rouches konden op Daknam nooit aanspraak maken op de drie punten, maar onnodig balverlies van Nill De Pauw leidde de Luikse overwinning in.

Standard hoopte optimaal gebruik te maken van het puntenverlies van KRC Genk op Club Brugge. De Rouches rekenden daarvoor op de terugkeer van Steven Defour. De Luikse captain verscheen voor het eerst sinds begin april aan de aftrap. Mehdi Carcela haalde de selectie dan weer niet. De middenvelder sukkelt met de adductoren. Bij Lokeren dropte Peter Maes Jérémy Taravel na zijn schorsing en Koen Persoons na zijn blessure terug in de basis. De Waaslanders hoopten op een eerste driepunter in deze play-offs.

Lokeren begon het best aan de match en speelde het balletje goed rond. De Rouches leunden massaal achteruit, lieten de thuisploeg komen tot aan het eigen strafschopgebied en probeerden tegen te prikken als ze konden. Bij zo’n counter kwam Aloys Nong een schoenpunt te kort om een voorzet van Mémé Tchité binnen te tikken.

De thuisploeg bleef de best voetballende ploeg, maar de Luikenaars toonden zich wel het gevaarlijkst. Toen Jelle Van Damme de bal teruglegde op Tchité moest Barry Boubacar Copa op al zijn kunnen een beroep doen om de 0-1 van het bord te houden. De wedstrijd kabbelde voort tot aan de rust, waarna beide ploegen met een logische brilscore de kleedkamers indoken.

Deklat

De tweede helft startte hoopvol met kansen langs beide zijden. Ivan Leko aan de ene kant en Nong aan de overkant kregen de bal echter niet voorbij de doelman. Standard rook zijn kans en begon enkele meters hoger te spelen. Lokeren kreunde, maar kraakte vooralsnog niet. Axel Witsel dolde enkele keren met Katuku Tshimanga en viseerde de deklat.

Er kwam meer vaart in het spel, maar even snel als de storm opkwam, ging hij weer liggen en kregen de fans hetzelfde schouwspel als in het eerste bedrijf voorgeschoteld. Lokeren dicteerde de wet en werd ook dreigender. Toen Benjamin De Ceulaer zich door de bezoekende defensie manoeuvreerde, verscheen de Lokerse pocketspits alleen voor Sinan Bolat. De Standardgoalie verijdelde een voorsprong voor de thuisploeg.

Voorsprong na balverlies

Tien minuten voor tijd leed Nill De Pauw onnodig en duur balverlies. Tchité ging met het leer aan de haal, bediende de vrijstaande Réginal Goreux en die verschalkte Copa in de kortste hoek. Lokeren verdiende dat tegendoelpunt niet, maar vond niet meer de kracht om de Rouches onder druk te zetten. Die tikten de 90 minuten rustig vol en doen zo een gouden zaak in het klassement. Het belooft nog een spannende voetbalweek te worden in Play-off 1.