lokSporting Lokeren
staStandard
0-1
Datum: 11/05/2011 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Daknam

Herbeleef Sporting Lokeren - Standard (Play-off 1)

Volg de match tussen Sporting Lokeren en Standard live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Na de zware nederlaag van KRC Genk op het veld van Club Brugge ruikt Standard zijn kans om mee aan de leiding te komen. Daarvoor moet wel het stugge Lokeren opzijgezet worden. De Rouches behaalden in Play-off 1 een fenomenale 19 op 21 en willen daar op Daknam een vervolg aan breien. Dominique D'Onofrio acht Steven Defour fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen. De Luikse captain moet zijn schip naar de kop van de tabel loodsen. Van Mehdi Carcela is er dan weer geen spoor te bekennen. Lokeren krijgt vanavond de kans om eindelijk eens de drie punten te pakken in deze nacompetitie. De Waaslanders toonden zich in hun spel zeker niet het zwakke broertje, maar de resultaten vallen wat tegen. Jérémy Taravel neemt zijn plaats centraal achterin weer in na zijn schorsing. Ook Koen Persoons mag starten.
Opstellingen
Lokeren: Copa Barry Boubacar, Taravel Jérémy, Tiko Tshilola Tshinyama, Persoons Koen, Overmeire Killian, De Ceulaer Benjamin, Mokulu Tembe Benjamin, Tshimanga Katuku, De Bock Laurens, De Pauw Nill, Leko Ivan.
Standard: Bolat Sinan, Opare Daniel, Tchite Mohammed, Defour Steven, Nong Aloys, Pocognoli Sebastien, Mangala Eliaquim, Kanu , Witsel Axel, Camara Pape, Van Damme Jelle.
00:00
 Gele kaart voor Réginal Goreux
Omdat de doelpuntenmaker zijn truitje uittrekt bij het vieren, krijgt hij geel.
1
Na nog geen tien seconden krijgt Standard een vrijschop aan de rand van de zestien. Nong draait zich goed vrij van Taravel, maar de Fransman legt zijn opponent neer. Defour glijdt uit bij het trappen en de bal waait tot jolijt van het thuispubliek hoog over.
1
Tchité en Witsel brengen de bal aan het rollen.
5
Na de vlammende openingsminuut van Standard heeft Lokeren het roer overgenomen. De thuisploeg speelt de bal goed rond, gevaar leverde dat echter nog niet op.
7
Overmeire opent goed op De Pauw. Die speelt het leer goed in, maar De Ceulaer staat niet goed gepositioneerd. Weg kans voor Lokeren.
8
Nu toch eens een tegenprik van Standard. Witsel wil van aan de grote rechthoek gekruist op doel besluiten, maar kraakt zijn schot.
12
Counter van Standard. Opare stuurt Tchité weg op rechts. De bezoeker zet voor richting kleine backlijn waar Nong een voetzool te kort komt. In zijn beweging raakt Nong Copa. Heel Lokeren eist een kaart voor de Standardspits, maar ref Van De Veld ziet er geen graten in.
17
De doelpogingen van Lokeren zijn tot nu toe ongevaarlijk. Dit keer gaat De Ceulaer zijn kans van de rand van de zestien. De pocketspits kraakt zijn schot.
20
Standard draait niet zoals het hoort en dat is niet naar de zin van Defour. De Luikse captain maakt zijn ongenoegen kenbaar met enkele ostentatieve armbewegingen.
25
Pocognoli trapt een vrijschop een metertje over het doel van Copa.
28
De Ceulaer rukt op, schudt enkele schijnbewegingen uit zijn schoenen en legt aan van ver. Zijn schot is echter niet gekadreerd.
31
Ref Van De Velde weet het even niet. Mokulu gaat neer na een duel met een bezoeker, Van De Velde gebaart duidelijk dat er niets aan de hand is en laat doorspelen, maar komt daar dan enkele seconden later op terug. Leko knalt de vrijschop hoog over.
33
Daar was bijna de 0-1. Van Damme legt de bal terug in de zestien waar Tchité buitenkant rechts Copa probeert te verschalken in de korte hoek. De Ivoriaan heeft een goede reflex in huis om de bal uit zijn doelvlak te weren.
38
Na balverlies van De Ceulaer mag Defour met het leer aan de haal gaan. De middenvelder legt af voor de mee opgerukte Kanu die zijn plaatsbal niet goed gericht krijgt.
41
Mokulu gaat neer over het been van Opare en Lokeren krijgt een vrijschop op een ideale plek. Net als enkele minuten geleden vangt Leko er niet veel mee aan.


Scheidsrechter
Rust
We gaan rusten met een brilscore en dat is de juiste weergave van deze wedstrijd. Lokeren begon goed aan de partij en had lange tijd het beste van het spel, maar doelgevaar wist het niet te creëren. Standard speelde vanuit de organisatie en loerde op de counter. Nong en Tchité waren dicht bij een doelpunt, maar Copa toonde zich attent.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Leko en De Ceulaer trappen de tweede helft op gang. Hopelijk is die iets minder slaapverwekkend dan de eerste.
46
Leko fusilleert meteen Bolat die het leer niet onder controle krijgt en een hoekschop moet toestaan. Die levert verder geen gevaar op.
47
Ook Standard laat zich gelden. Nong kopt een hoekschop van Pocognoli over.
49
Leko krult de vrijschop naar de dichtste paal, maar Bolat is er als de kippen en klemt de bal.
49
 Gele kaart voor Sébastien Pocognoli
Pocognoli gaat aan het truitje van De Ceulaer hangen en krijgt terecht geel.
53
Druk van Standard. Witsel gaat vlot voorbij Tschimanga, Copa kan zijn voorzet wegboksen. Het gevaar is niet geweken, want Witsel komt op rechts opnieuw in balbezit, dolt nog maar eens met Tschimanga en viseert dan de deklat. Lokeren komt goed weg.
56
Ook Lokeren laat zich nog eens zien. Bolat staat goed opgesteld bij een kopbal van De Ceulaer. Er zit duidelijk meer vaart in het spel dan voor de rust.
64
Vervangen Steven Defour
Ingevallen Réginal Goreux

Defour heeft zijn beste pijlen verschoten en mag gaan rusten.
66
Lokeren laat de bal enkele minuten goed van voet tot voet gaan. De bezoekers rennen als gekken, maar komen niet in balbezit. Het thuispubliek kan dit wel smaakt en begeleidt de spelers bij iedere baltoets met een "olé".
69
Lokeren wordt dreigender. Persoons rukt op en waagt zijn kans van ver. Het schot van de thuismiddenvelder zeilt toch wel een paar meter over de kooi van Bolat.
72
Oh la la, Standard komt goed weg. De Ceulaer wringt zich door de bezoekende defensie en verschijnt alleen voor Bolat. De Turkse Belg voorkomt de 1-0.
72
Vervangen Tsholola Tiko
Ingevallen Hassan El Mouataz


73
Vervangen Aloys Nong
Ingevallen Mbaye Leye


79

Goal
Doelpunt van Réginal Goreux (Onbekend Onbekend)
Na dom balverlies van De Pauw gaat Tchité er met het leer vandoor. De spits legt af voor de ingevallen Goreux die met een droge in de korte hoek Copa verschalkt.
83
Vervangen Benjamin De Ceulaer
Ingevallen Donovan Deekman


83
Vervangen Ivan Leko
Ingevallen Alfred Finnbogason


87
De Lokerse citroen lijkt uitgeperst. De thuisploeg verdient deze nederlaag niet en beseft dit ook. Alleen vinden ze niet meer de kracht om Standard onder druk te zetten. De Rouches lijken op weg naar een gevleide zege.
90
De 90 minuten zijn vol. Er worden minsten drie minuten bijgeteld. Het lijkt een maat voor niets te worden voor Lokeren.
90
Vervangen Mohammed Tchite
Ingevallen Koen Daerden




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.