Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Guldensporenstadion
Genk scoort vier keer en pakt derde plaats
Robby Morren

Racing Genk heeft de derde plaats opnieuw te pakken na winst in Kortrijk. Een bijzonder boeiend kijkstuk eindigde op 3-4 voor de Limburgers voor wie Vossen en Benteke elke twee keer scoorden.

Robby Morren in Kortrijk

Trainer Mario Been moest het stellen zonder de geblesseerde De Bruyne en de geschorste Thomas Buffel. Tözser mocht voor het eerst in maanden weer aan de aftrap komen, de jongelingen Croux en Limbombe bezetten de flanken. Bij Kortrijk moest Veselinovic vrede nemen met een plaats op de bank, Dejaegere mocht aan de match beginnen.

Snelle goal Vossen
De wedstrijd kon moeilijk beter beginnen voor de bezoekers want al na drie minuten stond het 0-1 toen Vossen de bal kreeg van Anele en overhoeks tegen de netten trapte. Kortrijk reageerde niet aangeslagen en trok voluit de kaart van de aanval. Het leverde een aaneenrijging goede kansen en hoekschoppen op maar het was telkens net niet voor Kortrijk. Zo trof een bedrijvige Dejaegere op het halfuur de paal, kort voor de pauze had Kortrijk nog bijna de gelijkmaker te pakken dankzij Jeroen Simaeys die met een kopbal bijna zijn eigen doelman verschalkte en Nfor kopte van dichtbij op Köteles.

Genk kon op slag van rust de neus nog eens aan het venster steken en opnieuw was de aanval goed voor een goal. Limbombe liep de linkerflank af, behield goed het overzicht en legde breed op Vossen die zijn tweede van de avond niet meer kon missen. Voor Genk volstonden 2 aanvallen voor een 0-2 voorsprong.

Dolle tweede helft
Kortrijk bleef ondanks de achterstand voluit gaan en dat rendeerde. Na een kwartier in de tweede helft bracht Nfor de bordjes in evenwicht na geklungel in de Genkse defensie. Even daarvoor was Chavarria in de rug van Tshimanga gedoken en kon hij zo de bal voorbij Köteles in doel glijden. Terwijl de Genkse verdediging op een kaas met gaten leek, slaagde de landskampioen er toch in weer op voorsprong te klimmen. Jelle Vossen schilderde de bal van ver op het hoofd van Benteke die knap binnenkopte. (2-3)

Kortrijk bleef gaan en daardoor liet het achteraan ruimte die Genk benutte. Een kwartier voor tijd stuurde Vossen Benteke alleen op doelman Keet af en die miste niet. (2-4) Toch was de wedstrijd nog niet gedaan. Vanhaezebrouck gooide enkele minuten voor affluiten drie nieuwe spelers in de strijd en de ingevallen Veselinovic kopte de aansluitingstreffer op voorzet van Oussalah binnen met nog 3 minuten te gaan. (3-4) Genk bibberde nog maar bleef overeind.

Indien Kortrijk nog een Europese droom had, moet het die nu volledig opbergen, Genk klimt dankzij deze overwinning over AA Gent naar de derde plaats.