En ook Mujangi-Bia krijgt een trofee als topschutter van Standard. Hij maakte er al 14 dit seizoen.
Willems komt meteen opzetten op een corner, maar hij kan niet cadreren.
4
Dat had de 15e van het seizoen voor Bia moeten zijn, nadat Carcela hem de kans op een schoteltje weet aan te bieden. Penneteau duikt goed in de voeten.
5
En het gaat hard: de bezoekers zijn ondertussen al twee corners rijker. Echt gevaar leveren ze wel niet op, maar qua intensiteit zijn we goed begonnen.
8
Het eerste geweld is wat uit de match, maar het blijft wel een feest voor de fans. Al hebben die ook boodschappen mee.
10
Charleroi steekt de neus nog eens aan het venster, maar een doelpunt zit er nog niet echt in.
13
De fans van Standard blijven met spandoeken komen - we geven later een round-up. Ondertussen zet Trebel zich eens door, maar hij raakt niet in de zestien.
15
François met een knal op doel, maar de Rouches stoorden voldoende om de angel er uit te halen.
18
De thuisploeg krijgt in de zestien van Charleroi een fout tegen, dat hadden ze anders willen zien ...
21
We blijven op onze honger zitten op Sclessin
Felle wedstrijd, dat is het zeker. Maar grote kansen, daar blijft het toch wat op wachten ...
24
Koulibaly, Ndongala, Ezekiel: halve schotjes in het blok. En vooral heel veel gebakkelei en intensiteit.
26

Goal
Doelpunt van Imoh Ezekiel (Onbekend Onbekend)
En dan toch de voorsprong voor de thuisploeg. Ezekiel rondt een solo knap af naast Penneteau.
30
Halfuurtje ver en Standard heeft de match nu klaarblijkelijk onder controle.
32
En ook de fans beginnen vol kabaal te maken. Zij hebben er zin in om toch nog die vierde plek mee over de streep te trekken.
34
Plots een voorzet richting Carcela, maar hij kan er net niet bij en knalt zelf in doel. Duwfout? Hij claimt van wel.
36
Koulibaly kopt een voorzet van François naast. Nog tien minuutjes heeft Charleroi om voor de rust nog iets te gaan terugdoen.
39
Carcela lijkt iets te ver door te duwen op De Camargo, maar hij kan de doelman wel nog omspelen. Op de lijn biedt Dewaest redding.
40
Ndongala ging daar toch duidelijk natrappen op Van Damme, maar Boucaut heeft niets in de smiezen.
42
Dan maar zelf de trekker eens overhalen, moet Arslanagic denken als hij 55 meter mag oprukken zonder te worden aangevallen. Het schot bewijst: je mag hem zelfs tot in de zestien laten komen, nergens heen!
44
 Gele kaart voor Guillaume François
Een fout op Ezekiel kost François een kaartje.
45+1
We krijgen er een minuutje bij.

Scheidsrechter
Rust
Standard - Charleroi: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
15:17
Standard mag gaan rusten met voorsprong
En zo gaan we de rust in met 1-0. De thuisploeg had genoeg aan een leuke dribbel en dito schot van Ezekiel om aan de rust te leiden.
46
Bal rolt terug op Sclessin
We zijn er terug aan begonnen.
48
Ndongala gaat in botsing randje 16 en moet daar toch even van bekomen.
50
Daar is plots Carcela, maar Marcq kan nog net op tijd ingrijpen!
53
En nu Mujangi Bia met een opgelegde kans, maar hij krijgt de knoert van een mogelijkheid niet tussen de palen!
55
Vervangen Steeven Willems
Ingevallen Cédric Fauré

Mazzu gaat op zoek naar een doelpunt en zet alle registers open.
58
De thuisploeg komt nu nadrukkelijker in beeld, want er is meer ruimte bij Charleroi. De Zebra's pompen.
60
En plots kan Fauré zijn kop tegen een voorzet van Ndongala zetten. De bezoekers geven het voorlopig nog niet op.
63
Charleroi komt nu toch voorzichtig opzetten. Ze weten dat het van moeten is, maar voorlopig beperkt het werk van Thuram zich tot het gaan zoeken van ballen die naastvlogen.
66
Halfweg de tweede helft. Wat kunnen de Zebra's nog?
69
Zebra's doen het naast het veld: bommetjes op het veld. Dat wordt een boete ...
72
Bijna opnieuw Fauré, maar hij kan net niet bij de voorzet van N'ganga.
73
 Gele kaart voor ClĂ©ment Tainmont
Aanslagje van Tainmont, schandalig!
75
Vervangen Enes Saglik
Ingevallen Jessy Gálvez López

Galvez Lopez krijgt nog een kwartier om iets te doen aan de 1-0.
77
Standard heeft het onder controle
Charleroi probeert met de moed der wanhoop. Maar maken ze nog iets klaar? Het ziet er naar uit dat de Rouches vierde gaan worden.
79

Goal
Doelpunt van Jorge Teixeira (Mehdi Carcela)
En het staat tweeee - nul. Teixeira kopt een hoekschop van Carcela feilloos tegen de netten. Boeken toe voor de Zebra's.