Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Club Brugge - Zulte Waregem (Play-off 1)

Volg de match tussen Club Brugge en Zulte Waregem live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Club Brugge wil de recente nul op zes wegwerken met een - liefst klinkende - overwinning tegen Zulte Waregem.
18:15

Stop stadionverbod

12 minuten bezig en dus komt de twaalfde man met een spandoek tegen stadionverboden.

18:37
Brugge kon juichen via Vanaken!
Club Brugge - Zulte Waregem
17:58
De sfeer werd het voorbije halfuur ferm opgepompt, nu zijn we er klaar voor. Daar zijn de spelers!
1
Club Brugge-Zulte Waregem: 0-0
1
En we zijn vertrokken. Blauw-zwart tikt de bal achteraan rond.
2
Meteen een goede actie van blauw-zwart. Eerst Diaby voorbij Lepoint en dan hands van Mendy. Geldhof heeft het niet gezien.
4
En nu krijgt Refaelov plots heel veel ruimte, maar Mendy kan met een sliding nog voorkomen dat de Israëliër kan afdrukken.
5

7
Vormer wijst waar hij de bal wil krijgen, maar ene Refaelov heeft dat niet begrepen.
9
Aan de overkant een eerste keer Zulte Waregem, maar Butelle heeft geen enkele moeite met de voorzet van Verboom.
9
Eerste schot van Club Brugge, maar nog steeds niet in het kader: Meunier over!
10

11

Goal
Doelpunt van Hans Vanaken (Abdoulay Diaby)
Heerlijke bal van Vormer door het pak. Essevee stond erbij en keek er naar. Diaby mist zijn controle en geeft zo de perfecte assist aan Vanaken.
14
De druk van de thuisploeg houdt gezellig aan. Essevee heeft het moeilijk om te ontsnappen.
17
Izquierdo mag ontsnappen, kapt zich vrij en haalt uit ... Steppe kan met de nodige moeite klemmen.
19
Heerlijke actie van Izquierdo en dito kaats met Refaelov, maar Steppe zit in de voeten en voorkomt de 2-0!
21
Leye wringt er een corner uit voor de bezoekers, maar die levert een tegenaanval op voor blauw-zwart. Izquierdo kan niet afleveren bij Diaby.
22
De Ridder steekt breed op Cordaro, die uiteindelijk terug aflegt voor die eerste. Via een Brugs hoofd een nieuwe corner.
25
Dury boos, Steppe voorkomt 2-0
Izquierdo mag gewoon slalommen tussen een man of 7 van Essevee. Alsof het kegeltjes zijn. Dury is woedend, Steppe voorkomt de 2-0!
26

28
Refaelov met een heerlijke opening op Vormer, maar de opvolging lijkt nergens naar.
31
Het blijft rommelen achterin bij Essevee, maar de doorsteekpass van Vanaken is iets te hard om Refaelov te bedienen.
33
Diaby gaat zijn eigen kans in plaats van Refaelov te bedienen en daardoor uiteindelijk geen schot op doel, want in het blok.
34
 Gele kaart voor Timmy Simons
Simons met een catchgreep bij De Ridder, geel!
37
Ondertussen toch wat gevaar voor de bezoekers na een corner. Verboom trapt uiteindelijk de afvallende bal in het pak!
40

Goal
Doelpunt van José Heriberto Izquierdo Mena (Lior Refaelov)
Club Brugge blijft een klasse beter. Refaelov met de goede opening, Izquierdo neemt hem meteen op de slof en geeft blauw-zwart een heerlijk gevoel richting rust!
43
Het publiek vraagt al meteen een derde doelpunt. Al lijkt Club de eerste helft rustig te willen uitspelen.
44
Lekkere kruis van Refaelov voor Vanaken. De voorzet gaat aan alles en iedereen voorbij.

Scheidsrechter
Rust
Club Brugge - Zulte Waregem: 2-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn opnieuw begonnen hier op Jan Breydel!
47
Bijna opnieuw Refaelov in een scoringsrijke positie dankzij Vanaken, maar hij kan net niet bij de bal!
49
Matig begin van de tweede helft, een paar opstootjes wel.
51
De bezoekers proberen in de tweede helft wel iets meer de neus aan het venster te steken, maar zonder kansen.
53

Penalty
Penalty voor Club Brugge
Geldhof ging zelf geen strafschop fluiten, maar op aangeven van de vijfde ref toch de bal op de stip na contact van Mendy op Diaby.
54

Gemiste penalty
Abdoulay Diaby mist penalty
Essevee wordt een beetje gespaard, want Diaby mikt de elfmeter snoeihard op de lat.
56
Aan de overkant plots een uithaal van Poletanovic. In het licht van zijn match zo'n 12 meter over.
57
 Gele kaart voor Formose Mendy

58

58
Nikola Storm klaar om in te vallen in 'zijn' Jan Breydel. Ondertussen geel voor Mendy na een fout op Diaby net buiten de rechthoek.
59
Vervangen Marko Poletanović
Ingevallen Nikola Storm

Storm krijgt applaus van het thuispubliek bij zijn intrede, mooi gebaar.
61
Uurtje ver, Club Brugge heeft de match nog steeds bijzonder goed onder controle.
61
Plots een goede ingreep en een kopkans voor Dalsgaard. Geen problemen voor Butelle!
64
De thuisploeg gaat op zoek naar een derde doelpunt, maar verder dan halve kansen en corners komen ze nog steeds niet.
67
De druk houdt aan, maar scoren zit er niet in. Nu is het Diaby die naast trapt!
69

70
Diaby helemaal alleen op Steppe af, maar Mendy kan hem in eerste instantie afhouden. Dan maakt hij de fout!
71

Penalty
Mendy gaat in de fout, na een opstootje wil Diaby zelf opnieuw de elfmeter geven!
72

Goal
Doelpunt van Abdoulay Diaby
Match nu he-le-maal gespeeld. Diaby trapt hem nu wel binnen!