Datum: 23/04/2016 18:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge legt er vijf in het mandje tegen een wel heel erg zwak Zulte Waregem
CĂ©dric De Volder Aernout Van Lindt
CĂ©dric De Volder en Aernout Van Lindt vanuit Brugge
| 0 reacties

Club Brugge 5 - 0 Zulte Waregem

Club Brugge legt er vijf in het mandje tegen een wel heel erg zwak Zulte Waregem
Foto: © photonews

No Sweat No Glory is dan wel de leuze van Club Brugge, maar gezweet hebben de troepen van Michel Preud'homme allerminst gedaan. Het werd een rustige avondwandeling tegen Zulte Waregem. Het scorebord wees na negentig minuten een droge 5-0 aan.

Michel Preud’homme kon na twee nederlagen op rij opnieuw een beroep doen op zijn sterkste elf. Met andere woorden: Bjorn Engels en Lior Refaelov stonden vanaf minuut één tussen de lijnen. Francky Dury moest dan weer harken om een verdediging in elkaar te knutselen.

Gezocht: defensie

De oefenmeester had Formose Mendy beter de beginselen van het niet-doelman-zijn uitgelegd. De Senegalees sloeg de bal al bij zijn eerste balcontact weg met de hand. Het stadion schreeuwde om een strafschop, maar Frederik Geldhof vergat het leer ook daadwerkelijk op de stip te leggen.

Maar niet getreurd, de rood-groene defensie sloeg de bal genoeg mis. Letterlijk dan. Christophe Lepoint en Mendy gingen zij aan zij naast een doorsteekbal van Ruud Vormer, Hans Vanaken kon de 1-0 op ’t gemakje voorbij Kenny Steppe knallen.

One Timmy Simons…

En Club Brugge besliste de wedstrijd nog voor de rust. Refaelov schilderde de bal perfect op de voet van José Izquierdo en de Colombiaan - eindelijk nog eens op dreef - koos binnenkantje voet de verste hoek uit om Steppe opnieuw te vloeren, 2-0.

Club Brugge vroeg én kreeg kort na de rust de strafschop dan weer wel nadat Izquierdo onderuit werd gelopen in de zestien. Abdoulay Diaby ging achter de bal staan en… miste. De reactie van het blauw-zwarte legioen? ”One Timmy Simons, there’s only one Timmy Simons.”

Tweede keer, goede keer

Maar niet getreurd, blauw-zwart kreeg nog een elfmeter. Refaelov stond al klaar met de bal in de handen, maar Diaby kwam het ronde kleinood opeisen. De Malinees trapte de 3-0 - tot groot ongenoegen van Rafa - nu wel tegen de touwen. MPH zag het allemaal graag gebeuren.

En het hek was helemaal van de dam voor Essevee. Jelle Vossen kwam, zag en… scoorde. De Eigenbilzenaar begon ook vanavond op de bank, maar oog in oog met die arme Steppe toonde hij opnieuw die ene kwaliteit: doelpunten scoren. Jawel, meervoud. Vossen tekende niet alleen voor de 4-0, maar in één adem ook voor nummer vijf.

Puntjes op de i

Op die manier pakte blauw-zwart de volle buit tegen een wel heel erg zwak Zulte Waregem. De West-Vlamingen breiden zo hun voorsprong op RSC Anderlecht met drie punten uit, al moet paars-wit morgen nog aan de bak. Preud’homme deed ondertussen zijn dansje met de spionkop.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Butelle Ludovic 90' 7
Meunier Thomas 90' 7
Engels Björn 90' 8
Denswil Stefano 90' 7
De Bock Laurens 90' 7
Simons Timmy   77' 7
Vormer Ruud 90' 7
Vanaken Hans âš˝ A 90' 7
Refaelov Lior A 90' 8
Diaby Abdoulay âš˝ A 73' 4
Izquierdo Mena José Heriberto ⚽ 82' 8
  Bank G Beoordeel
Vossen Jelle âš˝ âš˝ 17' 8
Claudemir Domingues de Souza 14' 5
de Souza Claudemir Domingues 13' 5
Wesley -  
Mechele Brandon -  
De fauw Davy -  
Bruzzese SĂ©bastien -  

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Steppe Kenny 90' 0
Dalsgaard Henrik 90' 0
Mendy Formose   90' 0
Lepoint Christophe   90' 0
Verboom Bryan 90' 0
Poletanović Marko 59' 0
Meite Soualiho 90' 0
De Ridder Steve 90' 0
Kaya Onur 90' 0
Leye Mbaye 90' 0
Cordaro Alessandro 73' 0
  Bank G Beoordeel
Storm Nikola 31' 0
Benteke Jonathan 17' 0
Zaidi Azzedine -  
Thiam Mame Baba -  
Bossut Sammy -  
Buyl Stephen -  
De Smet Pieter -  
Herbeleef Club Brugge - Zulte Waregem

Vooraf