gnkKRC Genk
gntKAA Gent
Datum: 24/04/2016 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Luminus Arena
Rood en Vanhaezebrouck naar de tribune en toch wint AA Gent
Robby Morren Sander De Graeve
Robby Morren en Sander De Graeve vanuit Genk
| 0 reacties

Gent wint met 1-2 tegen Racing Genk

Rood en Vanhaezebrouck naar de tribune en toch wint AA Gent
Foto: © SC

AA Gent heeft zondagavond een gouden zaak gedaan. De Buffalo’s speelden een helft lang met 10 tegen 11 en slaagden er toch in de volle buit mee te pakken uit Genk.

Mbark Boussoufa haalde het wedstrijdblad niet wegens ziekte, Vanhaezebrouck gaf het vertrouwen aan het elftal dat een punt pakte tegen Anderlecht, met Thomas Matton. Bij Genk zat Malinovskyi een schorsingsdag uit, Kebano verscheen aan de aftrap.

Sfeer, spanning, leuke combinaties en veel kansen. Dat krijg je als twee ploegen in een match met veel inzet er vol voor gaan. Zeggen dat de supporters genoten in de Cristal Arena is overbodig. Genk heerste in de openingsfase en klom verdiend op voorsprong. Bailey dook op voor de neus van Foket en kopte de voorzet van Kebano perfect voorbij Sels. (1-0)

Gent reageerde snel. Een al even leuke combinatie leverde de gelijkmaker op. Het was Depoitre die hoger klom dan Uronen en de voorzet van Milicevic mooi tegen de touwen kopte. Genk was even aangeslagen en de Buffalo’s duwden door. Milicevic trapte voorlangs, Neto kopte nipt naast.

Rood Saief

Op slag van rust gingen de poppen aan het dansen. Saief gleed met de voet vooruit door op Dewaest, iedereen op de bank sprong recht en Boucaut greep naar de achterzak: rood voor de Israëliër en tot overmaat van ramp moest Vanhaezebrouck wegens protest naar de tribune.

Matton ging aan de linkerkant voetballen en met tien man slaagde Gent er nog in om de bal eenvoudig in de ploeg te houden. Genk zette onvoldoende druk en er was onvoldoende beweging voor de bal waardoor de bezoekers de boel vrij makkelijk gesloten konden houden. Het vloeiende voetbal van de eerste helft was ver te zoeken.

Het was dan ook heel lang wachten op een kans. Met nog 20 minuten op de klok trapte Karelis het leer van dichtbij in de tribune. Even later hield Asare zijn team overeind door een poging van Buffel voor de lijn te keren. Aan de overkant haalde Bizot opgelucht adem toen een slechte voorzet van Foket op de lat belandde.

Gent wint dankzij strafschopgoal

Het venijn zat in de staart voor Genk. In de toegevoegde tijd knoeide de Genkse defensie, Depoitre ging met het leer aan de haal en werd door Bizot neergehaald. Boucaut wees naar de stip, Neto faalde niet en bezorgde zijn team 3 gouden punten.

AA Gent komt zo op gelijke hoogte met Anderlecht op de tweede stek. Racing Genk faalde in de tweede helft tegen 10 en ziet zijn opmars nu gestuit.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk
  Speler G Beoordeel
Bizot Marco 90' -
Castagne Timothy 90' -
Dewaest Sebastien 90' -
Kabasele Christian 90' -
Uronen Jere   90' -
Kebano Neeskens 77' -
Pozuelo Melero Alejandro 90' -
Ndidi Onyinye Wilfred 90' -
Buffel Thomas 90' -
Samatta Mbwana Ally 45' -
Bailey LeonA   90' -
  Bank G Beoordeel
Karelis Nikolaos 45' -
De Camargo Igor 13' -
KAA Gent KAA Gent
  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' -
Foket Thomas 90' -
Nielsen Lasse 90' -
Gershon Rami 90' -
Asare Nana 90' -
Kums Sven 90' -
Neto RenatoA 90' -
Milicevic Danijel 72' -
Matton Thomas 90' -
Saief Kenny   44' -
Depoitre LaurentA 90' -
  Bank G Beoordeel
Van der Bruggen Hannes 18' -
Herbeleef KRC Genk - KAA Gent

Vooraf

Play-off 1