Reactie Saief kon zijn ogen niet geloven: "Het was zelfs geen geel, Dewaest is een acteur"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Genk
| 48 reacties
Saief kon zijn ogen niet geloven: "Het was zelfs geen geel, Dewaest is een acteur"
Foto: © SC

Het eerste kantelmoment in de spannende confrontatie tussen Genk en Gent werd meteen hét discussiepunt achteraf. Was het wel of niet rood voor Kenny Saief na een tackle op Dewaest? Beide partijen geraken er niet uit.

Voor Kenny Saief zelf was het zo klaar als een klontje. "Het was geen rood. Waarom niet? Ik raak hem niet én ik ga voor de bal. Mijn voet is ook niet recht vooruit, mijn been is niet gestrekt en opnieuw, ik raak hem niet."

Natuurlijk werd ik gek na die 1-2

-Kenny Saief

"Het was zelfs geen geel." Nochtans rolde Dewaest over de grond. "Dewaest? Dat is een goeie acteur", Saief gaf de centrale verdediger nog net geen Oscarnominatie. Hij hoopt alvast op clementie van de Voetbalbond.

"Ik hoop natuurlijk dat ze de beelden bekijken en me niet schorsen." De pil was al iets minder bitter na de goal van Neto. "Ik zat in de tribune, natuurlijk werd ik gek. Ook al vond ik het geen rood, ik moest mijn vrienden op het veld in de steek laten."

Saief heeft mij wél geraakt

-Sébastien Dewaest

Dewaest zelf hield het kort: "Saief heeft mij wél geraakt." zijn collega in de de defensie, Christian Kabasele, valt hem bij. "Hij ging met de voet vooruit, ik vind de rode kaart dus niet helemaal onlogisch", aldus de Genk-verdediger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties