Reactie Strafschop Diaby zorgt toch voor wrevel: "Hij moest naar Timmy geluisterd hebben"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Brugge
| 8 reacties
Strafschop Diaby zorgt toch voor wrevel: "Hij moest naar Timmy geluisterd hebben"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Abdoulay Diaby miste vanavond een strafschop tegen Zulte Waregem, maar de aanvaller van Club Brugge eiste ook de tweede elfmeter op. En dat viel niet in goede aarde bij alle ploegmaats.

Het was opvallend: na een discussie met Timmy Simons en Lior Refaelov nam Abdoulay Diaby resoluut de bal. De Malinees scoorde, maar slechts de helft van de ploeg kwam hem ook effectief feliciteren.

"Daar moet je niets achter zoeken", aldus Timmy Simons. "De euforie na een strafschop is nooit even groot, hé. En als Abdou iets in zijn hoofd heeft... Hij wil topschutter worden, hé. En uiteindelijk was het al 2-0."

Al zag de spits wel op het matje worden geroepen door Michel Preud'homme. "Hij moest luisteren naar Timmy", geeft de coach tekst en uitleg. "De aanvoerder beslist op zo'n moment. Dat is de regel."

We gaan het in de kleedkamer oplossen

Lior Refaelov

"Ik wilde eigenlijk de eerste strafschop al trappen", krijgt Lior Refaelov het laatste woord. "Maar ik gaf de bal uiteindelijk aan Abdou omdat hij al een tijdje niet meer gescoord had. Die tweede? Dat gaan we in de kleedkamer oplossen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties