andAnderlecht
chaCharleroi
Datum: 27/04/2017 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Lotto Park
Uitgerekend Harbaoui maakt titelstrijd terug spannend, Boucaut weigert strafschop(pen) te geven
Johan Walckiers Diederik Geypen
Johan Walckiers en Diederik Geypen vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Anderlecht verloor van Sporting Charleroi met 0-1

Uitgerekend Harbaoui maakt titelstrijd terug spannend, Boucaut weigert strafschop(pen) te geven
Foto: © photonews

Anderlecht mag weer beginnen bibberen en staat zondag in de Ghelamco Arena onder druk. Het doemscenario dat de concurrentie hen bijhaalt, is immers niet meer zo denkbeeldig. Charleroi gooide - dankzij een doelpunt van uitgerekend Harbaoui - de titelstrijd toch wel half weer open.

Anderlecht-fans zouden wel willen dat hun ploeg elke week tegen Club Brugge speelt... Geen gebrek aan motivatie en inzet tegen tegenstanders van dat kaliber, maar als de opponent Sporting Charleroi heet, lijkt dat al veel minder te zijn. Vermoeidheid kan er natuurlijk ook mee te maken hebben, want Weiler liet zijn basiself van zondag volledig staan.

Middenvinger van Harbaoui

Maar één conclusie mochten we na de eerste helft wel trekken: de intensiteit bij de thuisploeg lag vele malen lager dan tegen hun aartsrivaal uit West-Vlaanderen. Twee redelijke kansen waren er: Appiah - zeker geen afwerker - na een aflegger van Hanni en een afgeweken voorzet van Obradovic die bijna in doel belandde.

En Charleroi kon zeker zijn voet zetten naast wat iedereen de 'landskampioen in spe' noemt. Kom met deze mentaliteit en vorm zondag aan de aftrap in de Ghelamco Arena en het zou wel nog eens spannend kunnen worden. Vier minuten voor de rust betaalde Anderlecht het allemaal cash. En natuurlijk was het Hamdi Harbaoui, die tegen de ploeg waar hij nog steeds eigendom van is, scoorde. Een middenvinger in de vorm van een goal...

En zeggen dat hij normaal gezien geschorst was. Maar Anderlecht had het volledig aan zichzelf te wijten. Het was allemaal te voorspelbaar: bal van Dendoncker naar Tielemans en van daar richting flanken om een voorzet te geven. Centraal kopten Martos en Dessoleil echter alles weg wat enigzins op leer leek.

Boucaut weigert

Na een kwartier in de tweede helft had Weiler door dat het zo niet ging lukken en hij haalde Trebel naar de kant voor Acheampong zodat Hanni centraal kon gaan spelen. En het loonde, want Charleroi werd tegen de goal gedrukt. Maar Anderlecht kreeg geen penalty na een duidelijke trekfout op Acheampong.

En aan de overkant had Mata de 0-2 aan de voet, maar de paal stond in zijn weg. En Anderlecht claimde nog een tweede strafschop nadat Penneteau toch redelijk opzichtig Teodorczyk torpedeerde, maar Boucaut weigerde voor de tweede keer naar de stip te wijzen. Thelin en Teodorczyk misten nog de gelijkmaker en nu heeft Anderlecht eigenlijk maar één keuze: een resultaat gaan halen in Gent.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Boeckx Frank 90' 6
Appiah Dennis 83' 6
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 4
Spajic Uros 90' 4
Obradovic Ivan 90' 4
Tielemans Youri   66' 5
Trebel Adrien   57' 5
Dendoncker Leander 90' 6
Chipciu Alexandru 90' 4
Teodorczyk Łukasz 90' 6
Hanni Sofiane 90' 5
  Bank G Beoordeel
Acheampong Frank Opoku 33' 3
Stanciu Nicolae Claudiu 24' 6
Thelin Isaac Kiese 7'  
Bruno Massimo -  
Deschacht Olivier -  
Nuytinck Bram -  
Rubén Iván Martínez Andrade -  

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Penneteau Nicolas 90' 7
Mata Clinton   90' 6
Dessoleil Dorian 90' 7
Martos Francisco Javier 90' 6
N'Ganga Francis 90' 5
Marcq Damien 90' 8
Diandy Cristophe 90' 6
Baby Amara 90' 6
Tainmont Clément A 90' 7
Pollet David   80' 6
Harbaoui Hamdi 90' 7
  Bank G Beoordeel
Fall Mamadou 10' 6
Willems Steeven -  
Benavente Cristian -  
Hendrickx Gaëtan -  
Mandanda Parfait -  
Marinos Stergos -  
Saglik Enes -  
Bedia Chris -  
Herbeleef Anderlecht - Charleroi