kvmKV Mechelen
cerCercle Brugge
Datum: 10/04/2010 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen maakt komaf met zwart beest Cercle
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
KV Mechelen maakt komaf met zwart beest Cercle
Foto: © SC

KVM heeft voor het eerst sinds zijn terugkeer in eerste een competitiewedstrijd tegen Cercle Brugge gewonnen. Julien Gorius maakte de enige treffer van de avond. Een doelpunt van Oleg Iachtchouk werd in de slotfase nog onterecht afgekeurd.

Peter Maes moest het tegen zwart beest Cercle Brugge, van de laatste negen wedstrijden werden er acht verloren, stellen zonder de geschorste Yoni Buyens en de geblesseerde Tom Soetaers. Kevin Geudens en David Destorme kwamen in de ploeg. 

Warrige leiding Boucaut

Toch slaagde Malinois erin om een einde te maken aan die negatieve reeks. Met dank aan een eerste helft waarin KV zijn momenten koos. De eerste kans van de wedstrijd hing meteen tegen de netten. Aloys Nong legde vanop de doellijn terug op Julien Gorius en de Fransman verschalkte doelman Bram Verbist met een botsend schot.

KV Mechelen kreeg voor rust de kansen om de score te verdubbelen, maar Nong en Joachim Mununga faalden in de afwerken. De aanvallende impulsen van Cercle Brugge, zonder de geschorsten Frederik Boi en Hans Cornelis, beperkten zich tot een vluchtschot van Jelle Vossen in het zijnet en een rommelige fase na een vrije trap van Oleg Iachtchouk.

Net voor rust scoorde Cercle toch, maar de vrije trap werd afgekeurd voor een duwfout van Bernt Evens in de muur. Een geluk voor de warrig leidende scheidsrechter Alexandre Boucaut. De man uit Waals Brabant floot immers een onterechte vrije trap na een ingebeelde fout van Kenny Van Hoevelen op Oleg Iachtchouk.

Iachtchouk onterecht teruggefloten

In de tweede helft waren de rollen omgekeerd. KV Mechelen zakte terug en de bezoekers uit Brugge haalden de bovenhand. Vossen besloot op Biebauw en een poging van Serhiy Serebrennikov strandde op de dwarsligger. Cercle leek in de slotfase toch nog met een punt terug te keren, maar een doelpunt van Iachtchouk werd onterecht afgekeurd voor buitenspel.

KV Mechelen pakt in groep A van play-off 2 negen op negen en staat na het gelijkspel van Lokeren een stap dichter bij de strijd om Europa. Voor Cercle Brugge rest alleen nog de bekerfinale tegen AA Gent. (AN)

Herbeleef KV Mechelen - Cercle Brugge