Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard neemt na rust afstand van Germinal Beerschot
Fabian Morren

Standard heeft zijn derde wedstrijd in de play-off 2 gewonnen en blijft na een 6 op 9 in de running voor de eerste plaats in groep B. De Rouches versloegen Germinal Beerschot met 3-0.

Bij Germinal Beerschot wist men niet dat Tomislav Mikulic geschorst was. Trainer Jos Daerden moest zo een half uur voor de aftrap nog puzzelen. Philippe Clement startte in de plaats van de verdediger, maar kende een erg ongelukkige eerste helft. De voormalige Rode Duivel kreeg rood omdat hij de doorgebroken Axel Witsel neerhaalde. Tot dan was Germinal Beerschot minstens de evenknie van een mak Standard, dat met Milan Jovanovic op de bank begon.

Pas na de rust kon Standard afstand nemen van de tien bezoekers. Na een knappe actie van Dieumerci Mbokani en Witsel zorgde uiteindelijk Igor De Camargo voor de openingstreffer. De Rouches kregen het nadien toch enkele keren warm. Onder meer een bedrijvige Tosin Dosunmu vergat de gelijkmaker binnen te prikken.

Na een duel tussen De Camargo en Kurt Van Dooren ging De Camargo tegen de grond. Scheidsrechter Claude Bourdouxhe twijfelde niet en legde de bal op de stip. Witsel zette zich achter de bal en legde de wedstrijd in een beslissende plooi. In de slotfase liet Standard nog enkele mooie combinaties zien en maakte De Camargo er vanuit buitenspelpositie nog 3-0 van. (AN)