Datum: 16/04/2011 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)

Herbeleef Germinal Beerschot - Westerlo (Play-off 2)

Volg de match tussen Germinal Beerschot en Westerlo live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Wie wint er groep B in Play-Off 2? Germinal Beerschot en Westerlo strijden vanavond op het Kiel om de eerste plaats. Jacky Mathijssen dropt Tome Pacovski terug in doel.

Pacovski viel eind augustus op het veld van Anderlecht uit met een dubbele beenbreuk. De Macedonische international droomde ervan om dit seizoen nog in actie te komen en wordt vanavond tegen Westerlo beloond met zijn comeback.

Westerlo-trainer Jan Ceulemans heeft enkele verrassingen in petto. Zo starten Sasha Iakovenko en Dieter Dekelver op de bank. Paulo Henrique is de enige aanvaller in het bezoekend elftal.
Opstellingen
Germinal Beerschot: Pacovski Tomislav, Rnic Nemanja, Kagelmacher Gary , MacDonald Sherjill, Prince Nyoni Vusumuzi, Wanyama Victor, Francois Guillaume, Mikulic Tomislaw, Porokara Roni, Goor Bart, Rits Mats.
Westerlo: Deelkens Bart, De Petter Steven, Corstjens Wouter, Cabeke Geoffrey, Bruls Christian, Annab Lens, Henrique Paulo, Van Hout Joris, Farssi Rachid, Cools Jens, Ngolok Evariste.
1
De bal rolt. Germinal Beerschot en Westerlo zijn aan hun derde wedstrijd in Play-Off 2 begonnen. Wie neemt vanavond de beste optie op de groepswinst?
2
Annab wil de bal terugspelen op Deelkens, maar het lijkt helemaal nergens naar. Gelukkig levert de hoekschop niets op voor Germinal Beerschot.
5
De doelmannen moeten voorlopig niet in actie komen. Germinal Beerschot heeft het leer het meest in zijn rangen, maar de thuisploeg slaagt er niet in om er iets mee te doen. Westerlo houdt het achterin dan ook goed gesloten.
7

Goal
Doelpunt van Paulo Henrique (Jens Cools)
De eerste bal tussen de palen hangt meteen tegen de netten. Pauo Henrique kopt het leer buiten het bereik van Pacovski. De Macedoniër zal zijn comeback enigzins anders hebben voorgesteld.
10
Slaagt Germinal Beerschot er in om iets terug te doen? Voorlopig vindt de thuisploeg om de poort van de bezoekers te openen. Mathijssen zwaait voor de dug-out wild met zijn armen.
13
Germinal Beerschot heeft het meeste balbezit, maar Westerlo is wel de gevaarlijkste ploeg. Evariste Ngolok kan echter onvoldoende hoog springen om het leer richting doel te deviëren.
17
Westerlo-doelman Bart Deelkens slaakt een zucht van opluchting. Hij ziet een vrije trap van Mats Rits niet ver naast gaan. Het is de eerste keer dat de thuisploeg kan dreigen.
21
Germinal Beerschot probeert de druk wat op te voeren, maar veel meer dan een paar afgeblokte schoten levert het niet op. Een poging van Wanyama waaite enkele meters naast.
25
De supporters zijn vanavond op zichzelf aangewezen wat entertainment betreft. Westerlo verdedigt eenvoudig zijn voorsprong, Germinal Beerschot monopoliseert de bal, maar doet er bitter weinig mee.
32
Er zit sowieso al weinig tempo in de wedstrijd en scheidsrechter Brinckman besluit om het dan nog even te breken. Pacovski moet opnieuw uittrappen omdat er heel even twee ballen op het terrein waren. Een correcte beslissing maar toch ietwat overbodig.
35

Goal
Doelpunt van Paulo Henrique (Lens Annab)
Wat staan ze te dromen achteraan bij Germinal Beerschot. Lens Annab mag zomaar Paulo Henrique alleen richting Pacovski sturen en voor de Braziliaan is het dan een klein kunstje om het af te maken. Boeken dicht voor Germinal Beerschot?
38
Mats Rits zet zich opnieuw achter een vrije trap, maar het blijft wachten op de eerste paars-witte bal tussen de palen. De tiener mikt het leer ver over.
41
Als Germinal Beerschot nog een rol wilt spelen in PLay-Off 2 zal het uit een ander vaatje moeten tappen. Het tempo is gezakt naar dat van een seniorenwedstrijd. Zo is het wel heel makkelijk voor Westerlo om een voorsprong te verdedigen.
44
Veel supporters wachten niet op het fluitsignaal om zich naar de kantine te begeven. De kans is dan ook heel klein dat ze nog iets zullen missen.


Scheidsrechter
Rust
Westerlo heeft al een optie genomen op groepswinst in groep B van Play-Off II. Germinal Beerschot monopoliseerde het leer, maar slaagde er niet een keer in om een poging binnen het doelkader te krijgen. Jan Ceulemans stuurde een defensief bezoekend ingesteld elftal de wei in, maar Paulo Henrique slaagde er in een bijzonder flauwe eerste helft al wel twee keer in om de netten te doen trillen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Bart Goor
Ingevallen Adnan Custovic


46
Vervangen Guillaume François
Ingevallen Daniel Cruz

Jacky Mathijssen is duidelijk niet tevreden over het spelpeil van de eerste helft en voert maar liefst drie vervangingen duren. Levert het nog iets op voor de thuisploeg?
46
Vervangen Mats Rits
Ingevallen Daniel Cruz


49
Brengen de vervangingen al meteen heil? Feit is dat Germinal Beerschot wel meteen een kans creëer. Deelkens werkt een poging van MacDonald met de voet weg.
56
Germinal Beerschot acteert beter dan voor de pauze. Custovic verlengt een voorzet van MacDonald richting doel, maar Deelkens onderschept probleemloos.
60
Custovic trapt de aansluitingstreffer tegen de touwen, maar de Bosniër wordt afgevlagd. Een heel twijfelachtige beslissing.
62

Goal
Doelpunt van Sherjill MacDonald (Onbekend Onbekend)
Het staat toch 1-2. MacDonald duikt alleen op voor Deelkens en werkt het leer via de doelman tegen de touwen. De thuisploeg herleeft.
66
Germinal Beerschot wil meer en drukt door. Het momentum is voor de thuisploeg.
70
Het geloof bij de thuisploeg is volledig teruggekeerd. Gary Kagelmacher zet een rush in richting het vijandige doel. De Uruguayaanse doelpoging belandt via een Westels been in de handen van Deelkens.
72
Vervangen Rachid Farssi
Ingevallen Oleksandr Iakovenko


76

Goal
Doelpunt van Adnan Custovic (Onbekend Onbekend)
Germinal Beerschot wordt beloond voor zijn inzet. Adnan Custovic werkt het leer in twee tijden voorbije Deelkens. Blijven de drie punten nog op het Kiel?
79
Vervangen Christian Brüls
Ingevallen Dieter Dekelver


81

Goal
Doelpunt van Joris Van Hout (Oleksandr Iakovenko)
Germinal Beerschot lijkt het weer weg te geven. Joris Van Hout mag volledig vrij een vrije trap van Iakovenko binnenkoppen. Zo kan je natuurlijk niet winnen.
87
Germinal Beerschot wil ten minste strijdend ten onder gaan. Kagelmacher verlengt het leer met de achterkant van het hoofd richting doel. Deelkens ziet de bal naast rollen.
88

Goal
Doelpunt van Victor Wanyama (Onbekend Onbekend)
De paars-witte sjaals gaan opnieuw de hoogte in. Ook Wanyama scoort via de onderkant van de lat.
90
Vervangen Lens Annab
Ingevallen Jeroen Vanthournout




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.