kvmKV Mechelen
cerCercle Brugge
Datum: 16/04/2011 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen en Cercle maken er eindeseizoensmatch van
KV Mechelen en Cercle maken er eindeseizoensmatch van
Foto: © SC

KV Mechelen en Cercle Brugge hebben een flauwe vertoning op de mat gelegd. Vooral de West-Vlamingen waren met bijzonder weinig inspiratie naar Achter de Kazerne gekomen. Malinwa had de meeste kansen, maar kon ook niet overtuigen.

Bij KV Mechelen keerde Van Loo terug in de ploeg en kreeg Wilmet een nieuwe kans op het middenveld. Bob Peeters experimenteerde lustig door in deze play-offs. Zo dropte hij Van Roose in de ploeg en stonden met Foley, Neto en Iachtchouk drie nieuwe aanvallend ingestelde spelers op het terrein.

Flitsen
Over het eerste kwartier gaan we gewoon zwijgen, want daarin was niets te zien. De wedstrijd kreeg eindelijk wat schwung toen Pandza scoorde, maar teruggefloten werd voor duw- en trekwerk in de zestien.

Even zat er beterschap in de wedstrijd en zorgden Destorme en Iachtchouk (2x) met enkele knappe afstandschoten voor doelgevaar. Maar het stormwindje ging vlug liggen en de match herviel in flauw middenveldspel. Enkele flitsen van Wilmet en Diabang was alles wat er voor de rest te zien was in de eerste helft.

Geen beterschap
Wie beterschap verwachtte in de tweede helft werd weeral een ontgoocheling rijker. Het was een kwartier wachten op een kans, maar het was wel meteen een goede. Destorme kopte een vrije trap van Gorius richting kruising, maar Verbist had een bijzonder knappe redding in huis.

Cercle had weinig ambitie om aan te vallen en de verdediging tikte de bal lustig rond achteraan. Verbist zal in heel het seizoen nog niet zoveel meegevoetbald hebben. Toch kreeg Cercle één van de beste kansen van de tweede helft. Het schot van de jonge D'Haene scheerde de verkeerde kant van de paal.

KV Mechelen speelde een bedroevende tweede helft en het normaal gezien bruisende stadion liet een geslagen indruk. De laatste vijf minuten zetten ze nog een offensief in en Destorme kon de paal nog treffen, maar ook dat bracht geen soelaas. Beide ploegen leken opgelucht toen scheidsrechter Loeman er een einde aan maakte.

Herbeleef KV Mechelen - Cercle Brugge

Vooraf