Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
OHL haalt met 10 man achterstand op tegen Lierse
Robby Morren

OH Leuven heeft zijn seizoen afgesloten met een mooie overwinning tegen Lierse. De bezoekers moesten een uur lang met 10 man spelen maar bogen een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning maar groepswinst levert het voor OHL niet meer op want Cercle won zijn wedstrijd.

Robby Morren in Lier

Beide ploegen begonnen met aanvallende intenties aan de wedstrijd maar het was de thuisploeg die het meest aanspraak kon maken op een voorsprong. Zo mochten Bidaoui en Adesanya alleen op Yves Lenaerts afgaan maar de doelman kwam twee keer sterk tussen. Maric liet bijna een wereldgoal optekenen toen hij na een halfuur een vrije trap vanop zo'n 30 meter vol op de lat knalde.

Rode kaart
Na 35 minuten werd het helemaal moeilijk voor OHL nadat Pieter Nys tegen zijn tweede gele kaart aanliep. Coach Van Geneugden schoof Van Goethem een rij achteruit want de bezoekers moesten nog meer dan een helft met 10 man verder. Voor de pauze was Bekoe nog dicht bij de openingstreffer na geklungel in de Leuvense defensie.

Net uit de kleedkamer gekomen had Lierse zijn verdiende goal dan toch te pakken toen Adesanya mooi werd diep gestuurd en dit keer miste hij niet. (1-0) Het was een opdoffer voor OHL dat met Annys in de plaats van Azevedo aan die tweede periode was begonnen. Toch gaven de bezoekers zich nog niet gewonnen en na een kwartier gaf Lierse de voorsprong onbegrijpelijk uit handen. Het was Remacle die de bal vanuit de schuine hoek hard onder doelman Kawashima knalde.(1-1)

Deksel op de neus
Lierse ging op zoek naar een tweede doelpunt en versierde tal van hoekschoppen en vrije trappen op interessante plaatsen maar al te vaak belandde de bal dan in de muur. OHL bleef loeren op de counter en 5 minuten voor affluiten kregen de Pallieters het deksel op de neus. Remacle legde de bal terug op de pas ingevallen Roelandts die het leer laag tegen de netten knalde en OHL zo een mooie 1-2 overwinning bezorgde.