Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi grijpt de leiding na winst tegen OHL
Timothy Collard

Charleroi heeft de leiding gegrepen in groep B van play-off II. De Zebra's namen makkelijk de maat van Oud-Heverlee Leuven. Het werd 3-0 en Pollet, Kaya en Dzinic zorgden voor de doelpunten.

Knotsgekke drie minuten leiden tot 2-0

De wedstrijd op Mambourg kwam moeilijk op gang. Beide teams speelden weinig kans bij mekaar in de aanvangsfase van de partij. Pas na een twintigtal minuten brak de wedstrijd echt open. OHL-verdediger Robson haalde Thiaré onderuit in de zestien en scheidsrechter Smet twijfelde niet: strafschop. David Pollet zette de elfmeter feilloos om en bezorgde De Zebra’s de leiding.

Amper drie minuten na het openingsdoelpunt zadelde Onur Kaya het team van Van Geneugden op met een echte kater. De Turkse Belg krulde de bal voorbij Logan Bailly. Leuven kon zich niet herstellen en stond bij de rust twee doelpunten in het krijt.

OHL kan geen vuist maken na rust

Ook na de pauze legde Charleroi het beste spel op de grasmat. Ronny Van Geneugden voerde op het uur een dubbele wissel door en bracht Ruyinx en Azevedo in het team voor Yagan en Azevedo. Ook de invallers konden het tij niet keren voor de Leuvenaars.

Het venijn zat het in het slot van de wedstrijd. Het was toen al lang duidelijk dat OHL De Zebra’s niet meer zou verontrusten. Vlak voor affluiten miste Ederson nog een dot van een kans, maar een minuutje later zette Dzinic dan toch de kroon op het werk: 3-0. Hard verdict voor Leuven, maar Charleroi was vandaag een maatje te sterk. Charleroi neemt de leiding over van OHL en alles blijft mogelijk in deze groep van play-off II.