kvmKV Mechelen
lokSporting Lokeren
Datum: 09/04/2016 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Achter de Kazerne
Hanni topschutter, KV Mechelen met perfect rapport in play-off 2
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt en Maarten Pottie vanuit Mechelen
| 0 reacties

KV Mechelen klopt Lokeren in eigen huis met 2-1

Hanni topschutter, KV Mechelen met perfect rapport in play-off 2
Foto: © photonews

KV Mechelen is met een perfecte 6 op 6 aan play-off 2 begonnen. Het versloeg in eigen huis Sporting Lokeren na een wedstrijd waarin het vooral zelf naliet om de match veel sneller dood te maken. Eindstand: 2-1, met dank aan een furieus begin.

  • Leekens en Jankovic houden vast aan keuzes
  • Furieus begin KV Mechelen
  • Sofiane Hanni nu topschutter met 15 doelpunten
  • Lokeren zet op in betere tweede helft

Zowel KV Mechelen als Sporting Lokeren waren met een positieve noot aan play-off 2 begonnen. Weinig redenen tot sleutelendus bij beide coaches. Coach Jankovic kon alweer gebruik maken van de diensten van Tim Matthys, al zag het er vorige week nog slecht uit bij zijn blessure op Stayen. Leekens van zijn kant schoof Bolbat in het team voor Coelho.

Is play-off 2 plezant? De fans van Malinwa kwamen ook deze week naar buiten met opvallende spandoeken tegen het systeem van de play-offs, maar verder bleven ze natuurlijk rotsvast achter hun team staan. En de spelers van Mechelen? Die hadden er wel zin in. Na twaalf dolle minuten stond er al een ogenschijnlijk geruststellende 2-0 op het bord.

Hanni met nummer 15

Het eerste doelpunt was een streling voor het oog: Hanni - Matthys - Hanni - Paulussen, een goede voorzet en Rits helemaal alleen aan het penaltypunt om binnen te knikken. Tien minuten later vuurde Verdier een kanonskogel af op Verhulst, die moest lossen en Hanni kon in de herneming profiteren om zijn vijftiende(!) van het seizoen binnen te tikken.

Malinwa kon zich daarna vooral verwijten dat het verzaakte de match voor de koffie helemaal monddood te maken. Hanni kreeg een dot van een kans, Matthys was er een paar keer dichtbij en Verdier werd op de lijn door Odoi van een doelpunt gehouden. Lokeren zette daar niets tegenover: kaas met gaatjes achterin, terwijl Gillet nauwelijks een bal moest pakken.

Enoh doet Lokeren opleven

Leekens stuurde bij en bracht met Rassoul en Enoh twee nieuwe krachten in. Zij zorgden wél voor dreiging en uiteindelijk ook de aansluitingstreffer. Rassoul kopte, Gillet en co kregen de bal niet weg en Enoh profiteerde. Die had even daarvoor een strafschop kunnen krijgen, maar het was vooral Mechelen dat zichzelf in slaap wiegde.

Na de 2-1 zat de schrik er ook even in, al kwam Malinwa gaandeweg opnieuw beter in het spel. Verdier omspeelde nog maar eens Verhulst, maar vond deze keer de paal in zijn weg. De Petter, Verdier, Hanni, ... allen kwamen ze nog dicht bij de 3-1. Die viel echter ook niet meer. Maric kreeg nog een uitsluiting te verwerken in het wedstrijdslot, maar ook dat was niet meer dan een voetnoot.

Maar KV Mechelen begint play-off 2 wel met een perfecte start. 6 op 6 en zo opnieuw op weg naar een mooi avontuur in play-off 2. Volgende week wacht met Charleroi een nieuwe kraker Achter de Kazerne. En of het in play-off 2 plezant is? Het kan zeker, maar het zijn de teams op het veld die het zelf ook moeten willen.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Gillet Jean-François 90' 7
Vitas Uros 90' 5.3
De Witte Seth 90' 6
Bjelica Aleksander 90' 6
Paulussen Laurens A 90' 8.3
De Petter Steven 90' 6
Rits Mats 68' 6.3
Claes Glenn 90' 6.7
Matthys Tim 80' 6.7
Verdier Nicolas   90' 7
Hanni Sofiane 90' 7
  Bank G Beoordeel
Crepulja Ljuban 22' 6
Ben Khalifa Nassim 10' 6
Veselinovic Dalibor -  
Chen Xavier -  
Cocalic Edin -  
Vanlerberghe Jordi -  
Moris Anthony -  

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Verhulst Davino 90' 8
Gkalitsios Giorgos 90' 5
Maric Mijat     90' 4.5
Carlos Joao 72' 5.5
Odoi Denis 90' 4.5
Overmeire Killian 90' 5
Miric Marko 90' 4.5
Terki Mehdi 45' 4
Patosi Ayanda 45' 4.5
Bolbat Sergiy 90' 4.5
Harbaoui Hamdi   90' 5
  Bank G Beoordeel
Mbah Enoh Lewis 45' 6
Rassoul Joher Khadim 45' 5.5
Ingason Sverrir Ingi 18' 5
Ticinovic Mario -  
Dessers Cyriel -  
Copa Barry Boubacar -  
Ninaj Branislav -  
Herbeleef KV Mechelen - Sporting Lokeren

Vooraf