kvkKV Kortrijk
wbeSK Beveren
Datum: 23/04/2016 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Guldensporenstadion
Dartel Kortrijk verkoopt flauw Waasland-Beveren een flinke dreun en kan groepswinst ruiken
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties

KV Kortrijk verkoopt Waasland-Beveren een flinke dreun: 5-0

Dartel Kortrijk verkoopt flauw Waasland-Beveren een flinke dreun en kan groepswinst ruiken
Foto: © Photonews

KV Kortrijk kende zaterdagavond allesbehalve problemen met een flauw Waasland-Beveren. De Kerels legden er uiteindelijk vijf in het mandje en het had zelfs veel meer kunnen zijn. Door de driepunter ligt Kortrijk nog steeds op koers om zijn poule in play-off 2 te winnen.

Het gemakkelijke aan deze wedstrijden, is dat je enkel en alleen een blik hoeft te werpen op de vorige onderlinge confrontatie – een week geleden – om te weten of er echt wijzigingen zijn. Welgeteld eentje: Vanzo verving de disciplinair geschorste Cisse.

In de aanvangsfase toonden beide ploegen wel goede wil, maar tot echt grote kansen leidde dat nu ook weer niet. Het was vlak voor het halfuur - wanneer Kortrijk een versnelling hoger schakelde - dat de kansen én de goals volgden.

3 goals in 7 minuten!

Eerst knalde De Smet de 1-0 tegen de touwen en binnen een tijdspanne van amper 7 minuten stond het zelfs al 3-0. Kage verdubbelde de score met een kopbal en Papazoglou – eveneens met het hoofd – zorgde voor het derde West-Vlaamse doelpunt.

De meeste bedrijven houden pas tijdens de komende weken hun opendeurdag, maar bij Waasland-Beveren - een bedrijf dat kaas met gaatjes maakt, zo leek het wel - was het zaterdagavond al opendeurdag. U dacht dat het niet pijnlijker meer kon? Fout!

De Smet mist penalty, maar de bal gaat onmiddellijk weer op de stip

Caufriez maakte hands in de eigen zestienmeter, maar De Smet miste de elfmeter. Maar… Aangezien Henkinet de bal loste en Caufriez De Smet neerlegde, ging de bal opnieuw op de stip. Kage faalde niet en zo stond het aan de rust 4-0. Bij KVK vonden ze het best 45 aangename aanvangsminuten op de opendeurdag van de Leeuwen.

Vreven voert dubbele wissel door, Papazoglou laat 5-0 liggen

Voor Stijn Vreven was de maat vol... Hij voerde aan het begin van de tweede helft een dubbele wissel door: Maric en Nabab vervingen Myny en Gano. Waasland-Beveren leek er nog iets van te willen maken, maar het was toch Kortrijk dat met Papazoglou dicht bij de 5-0 kwam. Maar Henkinet liet niet toe dat de forfaitscore op het scorebord kwam te staan.

Al snel werd het echter duidelijk dat het tweede gedeelte van de opendeurdag veel en veel minder interessant zou worden. Geen drankje meer, geen versnaperingen meer… Kortom, het was een pak minder dan voor de onderbreking. Een goede tien minuten voor tijd stond de forfaitscore alsnog op het scorebord toen Rolland - door niemand iets in de weg gelegd - van ver kon uithalen met links.

Kortrijk volgende week groepswinnaar?

Het bleef bij 5-0 en door de overwinning ligt Kortrijk nog steeds op koers om zijn poule in play-off 2 te winnen. Als de Kerels volgende week winnen van Standard, dan zijn ze al zeker van groepswinst. En Waasland-Beveren? Dat speelt nog twee overbodige wedstrijden zonder dat er ook maar iets op het spel staat.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Sifakis Michail 90' 7
Marusic Adam 90' 8
Chanot Maxime 90' 8
Gigot Samuel 90' 8
Tomasevic Zarko 90' 8
Rolland Elohim 90' 8
Verstraete Birger   61' 8
De Smet StijnA 73' 9
Kage Hervé ⚽ ⚽ A 83' 9
D'Haene Kristof 90' 8
  Bank G Beoordeel
Van Eenoo Lukas   29' 7
Olaitan Michael 17' 6
Van Loo Anthony 7'  
Mercier Xavier -  
Boyer Fabien -  
Keet Darren -  
Sarr Sidy -  

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Henkinet Laurent 90' 7
Jans Laurent 90' 2
Caufriez Maximiliano   90' 0
Buatu Jonathan 90' 1
Sousa Hugo   90' 3
Moulin Thibault   90' 3
Schrijvers Siebe 90' 5
Langil Steeven 85' 5
Gano Zinho 45' 3
Myny Olivier   45' 4
  Bank G Beoordeel
Maric Milos   45' 2
Nabab Livio 45' 3
Milosevic Deni 5'  
Van Dooren Senne -  
Goblet Merveille -  
M'Sila Zakaria -  
Moren Valtteri -  
Herbeleef KV Kortrijk - SK Beveren

Vooraf