Datum: 23/04/2016 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stayen
Lokeren op schema voor groepswinst, twee eerstlingen van huurlingen bij STVV
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Sint-Truiden
| 0 reacties

STVV en Lokeren speelden 2-2 gelijk op Stayen

 Lokeren op schema voor groepswinst, twee eerstlingen van huurlingen bij STVV
Foto: © photonews

STVV en Lokeren maakten er een rare wedstrijd van. In de eerste helft was het spel niet goed en vielen er vier doelpunten. In de tweede helft was er goed voetbal te zien, maar werd er niet meer gescoord. Een billijk gelijkspel in wat niet eens zo'n slechte wedstrijd werd.

Chris O'Loughlin koos voor meer snelheid in zijn ploeg en dropte Benito Raman en Victrorien Angban in zijn ploeg. Bij Lokeren was er geen plaats voor Ticinovic, wel voor Patosi en de terugkerende Maric.

Ooit gaat er eens een ploeg in deze jaargang serieus promotie maken voor play-off 2, maar het was niet in STVV-Lokeren dat het gebeurde. STVV begon goed met een trio van kansen voor Nick Proschwitz, maar de Duitser zette het leer telkens aan de verkeerde kant van de paal. Zijn kopbal helemaal alleen voor doel mocht knullig heten zelfs.

Raman zijn eerste

Maar toch vielen er doelpunten, en veel zelfs: Lokeren zette net voor de twintigste minuut een mooie aanval op met de beste man op het veld, Ayanda Patosi, in de hoofdrol. Hij zette de aanval zelf op en was op tijd in de zestien om de voorzet van Odoi in één tijd binnen te werken. De Zuid-Afrikaan probeerde zijn ploeg te laten voetballen, maar zijn maats waren niet altijd bij de les. Die ene keer wel...

Net hetzelfde aan de andere kant, waar slordigheden domineerden. Maar ook daar: één versnelling en het was prijs. Bagayoko trok de bal voor en aan de tweede paal kon Benito Raman zijn eerste competitiegoal voor STVV tegen de netten prikken. Zijn eerste sinds 20 november 2015 trouwens.

Rijkelijk bedeeld

En jawel, STVV maakte er nog een tweede voor de rust. Serieuze dekkingsfout achteraan bij Lokeren en Gerkens - ook zijn eerste voor STVV - mocht moederziel alleen de voorzet van Swers binnenknikken. Maar nog was het niet gedaan, want Bolbat strafte nog een fout in de defensie van STVV af. Met vier goals waren we trouwens rijkelijk bedeeld voor het spel dat beide ploegen lieten bewonderen. De defensies stonden - euhm - wankel.

Een eerste helft met weinig goed voetbal, maar wel veel goals. En ja, een tweede helft met véél beter voetbal en geen goals. STVV en Lokeren combineerden nu wel aardig, maar de luciditeit in de zestien ontbrak. Al had Ono, invaller voor de geblesseerde Raman, een paar aardige trappen in huis en kon Harbaoui net niet goed genoeg afwerken na een opwippertje van Patosi.

In de play-off 2B wordt het trouwens bijzonder spannend, want door de winst van Charleroi tegen KV Mechelen staan ze daar nu allemaal op een kluitje. Lokeren en Charleroi met zeven punten, KV Mechelen met zes.

Opstellingen

STVV STVV

  Speler G Beoordeel
Dutoit William 90' -
dos Santos Fernandes Ruben Miguel Marques 90' -
Erichot Yvan 90' -
Mahlangu May 90' -
Bagayoko Mamadou A 90' -
Angban Victorien 79' -
Gerkens Pieter 90' -
Swers Iebe A 75' -
Raman Benito 58' -
Proschwitz Nick 90' -
  Bank G Beoordeel
Ono Yuji 32' -
Dussaut Damien 15' -
Hendrickx Gaëtan 11' -
De Norre Casper -  
Velic Emil -  
Nirisarike Salomon -  
Rodrigues de Souza Allan -  

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Verhulst Davino 90' -
Gkalitsios Giorgos 90' -
Ingason Sverrir Ingi 90' -
Maric Mijat   90' -
Odoi Denis A 90' -
Overmeire Killian 90' -
Miric Marko 90' -
Rassoul Joher Khadim 45' -
Bolbat Sergiy 79' -
Patosi Ayanda 87' -
Harbaoui Hamdi 90' -
  Bank G Beoordeel
Terki Mehdi 45' -
Ticinovic Mario 11' -
Dessers Cyriel 3'  
Copa Barry Boubacar -  
Ridwan Gyselinck -  
Ninaj Branislav -  
Mbah Enoh Lewis -  
Herbeleef STVV - Sporting Lokeren

Vooraf