Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Allianz Arena
Bayern opnieuw leider
Dirk Pieters

Bayern München won vandaag tegen een zwak Duisburg met 4-0. Dankzij deze overwinning komt Bayern opnieuw alleen aan de leiding.

Bayern München begon het best aan de wedstrijd. De eerste kans kwam er al na vijf minuten, maar Michael Ballack kon niet afwerken. Duisburg had een gepast antwoord klaar, maar het schot van Peter van Houdt ging naast het doel van Oliver Kahn. Rond het halfuur was het dan toch raak, Ballack kon scoren op aangeven van Roque Santa Cruz. Amper vijf minuten later mochten de Bayern-supporters opnieuw juichen. Zé Roberto kon makkelijk de score verdubbelen op aangeven van Roy Makaay, die nog steeds droog stond. Duisburg was helemaal van slag en zo mocht Bayern gaan rusten met een 2-0 voorsprong.

Ook in de tweede helft ging Bayern verder op zoek naar doelpunten. Makaay kreeg de eerste kans, maar nog steeds wou het niet lukken voor de Nederlander. Na een kwartier in de tweede helft kon ook Santa Cruz zijn doelpuntje meepikken, de aanvaller kopte van dichtbij voorbij doelman Koch. Makaay kreeg nog enkele mooie kansen, maar scoren lukte niet meer voor de Nederlander. Wie nog wel kon scoren was de ingevallen Claudio Pizarro. De aanvaller van Bayern kon in de 90e minuut de 4-0 eindstand op het bord zetten.

Bayern komt na deze overwinning opnieuw aan de leiding. De eerste achtervolger Werder Bremen kwam niet verder dan een 0-0.  Voor Roy Makaay was het ook een mindere avond, de aanvaller vestigde een negatief record door voor de negende keer op rij niet tot scoren te komen in een Bundesliga-duel. Duisburg staat laatste met amper zes punten uit tien duels. [AN]