Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Signal Iduna Park
Dortmund-Hamburg onbeslist
Ruben Verhaeghe

Borussia Dortmund kwam vandaag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Hamburg. Hamburg kreeg de meeste kansen op de overwinning, maar kon die niet benutten.

De toeschouwers kregen een weinig attractieve eerste helft te zien. Zowel Dortmund als Hamburg startten afwachtend aan de partij en in de aanval misten beide teams precisie in de afwerking. De eerste kans van de wedstrijd kwam van de voet van Rosicky vanop vrijschop. Jarolim speelde Emile Mpenza aan in de 31ste minuut maar onze landgenoot besloot in het zijnet. De beste doelpoging van Dortmund kwam op naam van Smolarek te staan die in de 33ste minuut een kopbal niet beloond zag met een doelpunt. Vlak voor de rust kreeg Trochowski nog een goede kans om de bezoekers op voorsprong te plaatsen. Hij omspeelde Dede maar schoot van rechts naast. Aan de rust stond het nog steeds 0-0.

In de tweede helft kregen de toeschouwers meer spektakel te zien. Weidenfeller redde vijf minuten na de rust een schot van Jarolim uit doel. Hamburg kon de verdediging van Dortmund niet verder in verlegenheid brengen en gaf de thuisploeg de kans om zich terug in de wedstrijd te knokken. Dat werd beloond met een kopbaldoelpunt van Metzelder. De assist kwam van Odonkor en Dortmund stond dus 1-0 voor. In de 61ste minuut hadden de bezoekers een grote portie geluk toen een interventie van Boulahrouz niet in eigen doel belandde. Hamburg-trainer Thomas Doll reageerde door met Lauth en Mahdavikia twee frisse aanvallende spelers in te brengen. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd bracht Mahdavikia Trochowski in scoringspositie en hij bracht Hamburg op gelijke hoogte. Beide ploegen kregen nog verschillende kansen op de winninggoal maar de het bleef bij 1-1. [BA]