Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Volkswagenstadion
Wolfsburg en Schalke kunnen niet scoren
Kristof Blomme

Wolfsburg en Schalke 04 hebben 0-0 gelijk gespeeld. Schalke staat hierdoor op de vijfde plaats. Ze tellen nu wel al zeven punten achterstand op leider Bayern. Wolfsburg staat daar nog eens twee punten achter.

In de eerste minuut mocht Kuranyi al van ver uithalen. Hij kende echter geen succes. Daarna was het vooral Wolfsburg dat gevaarlijk kon worden. Eerst was er een poging van d'Alessandro. Doelman Rost stond op de goede plaats. Even later moest de doelman een voorzet van diezelfde d'Alessandro over de lat tikken. Halfweg de eerste helft mocht ook Peter van der Heyden eens uithalen. Zijn schot ging voorlangs. Na een halfuur moest de Belg het veld alweer verlaten met een blessure. Voor Schalke probeerden Kobiashvili en Altintop het ook van ver. Beide pogingen waren niet goed genoeg om Jentzsch te kloppen. Vlak voor de pauze kreeg Kuranyi de beste kans van de eerste helft. Hij haalde uit, maar Jentzsch pakte uit met een schitterende redding.

Na vijf minuten in de tweede helft was er opnieuw een levensgrote kans voor international Kuranyi. Hij mocht alleen op doel afgaan, maar de bal verdween net aan de verkeerde kant van de paal. Vijf minuten later kreeg ook Wolfsburg een grote kans. Klimowicz stond helemaal vrij in het strafschopgebied, maar hij kon de bal niet laag houden. Ook Mike Hanke, ex-Schalke, liet van zich spreken. Hij mocht twee keer op doel trappen, maar evenveel keer richtte hij z'n schot niet goed. De laatste kans van de partij was nog voor Sören Larsen. Hij faalde in de afwerking waardoor de match eindigde zoals het begon, bij 0-0.