Speeldag: Speeldag 8
Stadion: BayArena
Leverkusen op de dool
Ruben Verhaeghe

Bayer Leverkusen is thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel gekomen tegen Arminia Bielefeld. De ploeg van coach Rudi Völler werd donderdag door CSKA Sofia uit de Uefa-beker gekegeld en presteerde vandaag ook niet optimaal.

In vergelijking met de wedstrijd tegen het Bulgaarse CSKA Sofia veranderde Völler zijn team op drie posities. Madouni en Babic vervingen Barnetta en Rolfes, Lazovic kwam in de ploeg in de plaats van de geschorste Bernd Schneider. Thomas Von Heesen wijzigde zijn team op Ã©Ã©n plaats: Küntzel nam de plaats van de geblesseerde Krupnikovic.

Leverkusen begon het best aan de partij en drukte Bielefeld meteen terug op z'n eigen speelhelft. Babic dwong Hain al in de zesde minuut tot een redding. Bielefeld reageerde meteen en thuiskeeper Butt ranselde maar net een schot van Schuler uit doel. De thuisploeg bleef de aanvalstrom luiden en Berbatov miste twee wenkende doelkansen. Halfweg de eerste helft kwam er dan toch organisatie in de verdediging van Bielefeld en de bezoekers verkleinden de ruimte om te combineren voor Leverkusen. De partij verslapte en de teams gingen de rust in met 0-0.

Völler bracht in de tweede helft Krzynowek en Freier in en haalde Lazovic en Fritz naar de kant om meer creativiteit in het spel te brengen. Eén van de weinige kansen die Bielefeld creëerde resulteerde was meteen raak. Kobylik speelde vanop de linkerflank Boakye aan, die Madouni en Roque Junior omspeelde en de bal onhoudbaar voorbij Butt schoot. Bayer was uit zijn lood geslagen en Bielefeld concentreerde zich nu volledig op de counter. Met een gelukje kwam Leverkusen toch nog langszij. In de 84ste minuut schoot Voronin de bal tegen de rug van Ramelow en de bal caprioleerde zo voorbij Hain. De thuisploeg belegerde in de slotfase van de wedstrijd het Bielefeldse doel, maar bleef op 1-1 steken. Na de uitschakeling in de Uefa-beker een tweede serieuze opdoffer deze week voor de ploeg van Völler.