Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Fritz Walter Stadion
Hamburg opnieuw tweede na vlotte zege
Ruben Verhaeghe

Hamburg heeft na een 0-3 zege tegen Kaiserslautern opnieuw de tweede plaats in de Bundesliga ingenomen.

De eerste doelkans van de wedstrijd was voor de thuisploeg en kwam op naam van Carsten Jancker, maar zijn schot werd geblokt. Sergej Barbarez kopte wat later een hoekschop van Rafael Van der Vaart ei zo na binnen, Riedl kon de bal van de lijn keren. Kaiserslautern kreeg het steeds lastiger tegen een Hamburg dat bulkte van het zelfvertrouwen. In de 36ste minuut moest doelman Macho alles uit de kast halen om zijn ploeg op de been te houden na een trap van Takahara, maar enkele seconden later moest hij zich toch gewonnen geven. Atouba paste naar Barbarez, die met een hakje verlengde. Van der Vaart schoot de bal door de benen van Reuter binnen en Hamburg leidde met 0-1. Kaiserslautern wist even niet meer waar het het had. Via Stefan Blank kon het dan toch even de druk afweren, maar Blank schoot over.

In de 50ste minuut ging Hamburg gewoon op haar elan verder en Van der Vaart leverde de perfecte assist voor Barbarez, die maar binnen te schieten had: de bezoekers leidden met 0-2 en Kaiserslautern leek nu volledig uitgeteld. Met nog 25 minuten op de klok kreeg de thuisploeg alweer een opdoffer van formaat te verwerken toen Blank met een tweede gele kaart van het veld gestuurd werd. Van der Vaart legde met zijn tweede doelpunt van de avond de eindstand vast: 0-3. Met deze zege neemt Hamburg opnieuw de tweede plaats in de Bundesliga in.