Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Olympiastadion
Werder Bremen wint thriller
Ruben Verhaeghe

Hertha BSC heeft met 1-2 verloren van Werder Bremen, al leek de zege een feit. Tim Borowski en Nelson Valdez dachten daar echter anders over.

De wedstrijd kende een zenuwachtig begin waarbij zowel Werder als Hertha vaak een overtreding begingen. Na een kwartier vuurde Borowski een eerste schot af op Fiedler, maar die hield met een knappe save de nul op het bord. Fahti leverde een mooie voorzet af voor Marcelinho, maar ook hij miste onbegrijpelijk. De ruststand was 0-0.

Net na de rust paste Yildiray Bastürk naar Marko Pantelic, maar de Serviër trof de paal. In de rebound scoorde Dardai: 1-0. Hertha bleef aanvallen en in de 54ste minuut scoorde Pantelic opnieuw, maar zijn doelpunt werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd.
Na een uur gespeeld te hebben schoffelde keeper Reinke Bastürk onderuit, maar de scheidsrechter weigerde een strafschop te geven. Tien minuten voor tijd begon Werder Bremen op de gelijkmaker te jagen en in de 85ste minuut scoorde Borowski via een volley de gelijkmaker.
Valdez sprong in de 89ste minuut hoger dan Duits international Friedrich en kopte de 1-2 tegen de netten. Even later beëindigde de scheidsrechter de match.