Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Olympiastadion
Bayern verzekert zich van koppositie
Ruben Verhaeghe

Bayern München lijkt terug op het goede spoor te zitten. Dinsdag won het in de Champions League van Club Brugge, vandaag won de club met 2-0 van Wolfsburg. Daardoor blijft München op kop in de Bundesliga én kan het de beperkte voorsprong op Hamburg, dat morgen tegen Kaiserslautern speelt, uitbouwen.

De thuisploeg verbaasde meteen vriend en vijand toen Oliver Kahn in de opwarming geblesseerd uitviel en ze de 38-jarige Bernd Dreher opstelde. Dreher is de derde doelman van Bayern en is keepertrainer van de jeugd. Hij speelde vandaag zijn 152ste match in de Bundesliga, pas zijn twaalfde voor de thuisploeg in bijna een decenium. Jeugdkeeper Jan Schlösser werd gauw als vervangende keeper opgetrommeld. Michael Ballack kon ook al niet opgesteld worden want hij heeft de griep. Zijn invaller was Ali Karimi. Bastian Schweinsteiger begon als linksback in de plaats van Bixente Lizarazu en Roque Santa Cruz verving Guerrero. Veteraan Jens Jeremies startte ook nog eens in de basis als vervanger voor Martin Demichelis. Wolfsburg begon aan de partij met drie aanvallers en het beloofde een match te worden met doelkansen voor beide teams.

De realiteit was echter anders. Inspiratieloos voetbal en veel foute passen kenmerkten de eerste helft en de doelkansen konden op één hand geteld worden. Marlet van Wolfsburg kopte halfweg de eerste helft naast, Zé Roberto plaatste een vrijschop naast, Karimi schoot eveneens naast het doelkader en de beste kans kwam er nog toen Roy Makaay in de toegevoegde tijd maar net naast kopte. De teams gingen bijgevolg met 0-0 de rust in.

De 66.000 toeschouwers hoopten op een aantrekkelijkere tweede helft. Felix Magath bracht in de 51ste minuut Mehmet Scholl in voor Karimi. De thuisploeg ontsnapte maar net aan een achterstand toen de Portugees Alex op rechts doorbrak en Marlet aanspeelde, maar die schoot tegen de paal. In de 67ste minuut leverde Scholl de assist voor de 1-0, Roque Santa Cruz was de afwerker van dienst. Hanke bracht zijn ploeg bijna terug tot 1-1, maar zijn schot ging naast. Bayern kwam een paar keer bij de 2-0 en het was uiteindelijk Lució die in de toegevoegde tijd de score verdubbelde en de eindstand vastlegde.

De overwinning tegen Wolfsburg betekent niet alleen dat Bayern zeker aan kop blijft, het betekent ook dat Bayern nog geen enkele tegengoal heeft geslikt in de nieuwe Allianz Arena.