Speeldag: Speeldag 1
Stadion: BayArena
Leverkusen zet promovendus opzij
Kristof Blomme

Bayer Leverkusen heeft promovendus Aachen gemakkelijk geklopt met 3-0. Voor de pauze zorgden Ramelow en Castro voor de goals, na de rust breidde Rolfes de score uit.

Bij Leverkusen begon nieuwkomer Barbarez in de basis. Na vijf minuten kreeg de thuisploeg al een eerste grote mogelijkheid. De vrijstaande Rolfes trapte vanop de rand van het strafschopgebied net naast. Enkele minuten later kon Barbarez voor doel bijna afdrukken, maar Klitzpera was goed teruggekeerd. Halfweg de eerste periode moesten de bezoekers met tien verder nadat doelman Nicht de bal buiten het strafschopgebied met de hand beroerde. Op het halfuur was de voorsprong een feit. Castro stuurde Ramelow diep en die scoorde in twee tijden. Vlak voor de rust was het Castro zelf die de partij in een beslissende plooi legde.

Op het uur tekende Rolfes voor de mooiste goal van de partij. Kiessling legde de bal terug en de middenvelder joeg de bal vanop de rand van het strafschopgebied in één tijd in het kruis. In de tweede helft controleerde de thuisploeg de partij helemaal. Tien minuten voor tijd ging invaller Babic nog in de clinch met Pinto. De thuisspeler, die amper zeven minuten op het veld stond, pakte op die manier een oerdomme rode kaart. Gescoord werd er uiteindelijk niet meer.