Speeldag: Speeldag 1
Stadion: AWD-Arena
Werder en Hannover zorgen voor spektakel
Harald Berings

Nadat alle titelconcurrenten op de openingsspeeldag punten sprokkelden, was Werder Bremen het aan zichzelf en de fans verplicht om de volle buit te halen in Hannover. De thuisploeg liet echter zien waarom het vorig jaar tot één van de grote revelaties behoorde en speelde Werder in de eerste helft weg. Maar onder leiding van een uitstekende Diego vocht de vice-kampioen terug en ging het in de slotfase met de drie punten lopen.

Deze zomer keerde Johan Micoud terug naar eigen land om er bij Bordeaux een slot aan zijn carrière te breien. Het leek een groot verlies te betekenen, maar er was geen Werder-supporter bij wie vanmiddag de naam Micoud nog maar in het hoofd opkwam. De jonge Braziliaan Diego, deze zomer overgekomen van FC Porto, speelde een hemelse wedstrijd en bezorgde zijn nieuwe club meteen de drie punten. Het was de dribbelvaardige nummer 10 zelf die in de twintigste minuut de score opende. Jiri Stajner scoorde echter even voor de rust tegen en twee minuten later miste Tim Borowski op de koop toe een strafschop.

Toen Vahid Hashemian even na het uur de 2-1 scoorde, ging de AWD Arena uit z'n dak. Lang zag het er naar uit dat de thuisclub voor de eerste grote stunt van het nieuwe Bundesliga-seizoen zou zorgen, maar tien minuten voor tijd begon de nachtmerrie voor Hannover: Hugo Almeida, op huurbasis overgekomen van Porto, tikte de gelijkmaker binnen. En vijf minuten later zorgde uitblinker Diego voor de beslissing, door Miroslav Klose na een mooie dribbelactie af te zonderen voor een kansloze Robert Enke. De topschutter van de Bundesliga én van het afgelopen WK aarzelde niet en knalde snoeihard binnen. In blessuretijd liet Diego nog een flits van zijn klasse zien: met een subtiele stift over de Hannover-verdediging zette hij Daniël Jensen op weg naar de 2-4.

Zo zijn Hamburg SV, met onze landgenoot Vincent Kompany, en Schalke 04, dat net als HSV thuis op een gelijkspel bleef steken, de grote verliezers van het openingsweekend. Zij starten het seizoen met twee punten achterstand op regerende kampioen Bayern München, vice-kampioen Werder Bremen en outsider Bayer Leverkusen.