Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Borussia-Park
Gladbach wint zonder Belgen
Kristof Blomme

Borussia Mönchengladbach heeft de openingspartij van het seizoen winnend afgesloten. Cottbus werd met 2-0 verslagen. Bij de thuisploeg kwam geen enkele Belg op het veld.

Bij de thuisploeg kwamen zowel Daems, Thijs als Sonck niet in actie. In de aanvangsminuten probeerde Mönchengladbach het vooral van ver. Zowel Polanski als Rafael waren echter niet succesvol. Halfweg de eerste periode was er een eerste goeie mogelijkheid. Neuville bereikte Unsua. Die omspeelde de doelman, maar hij moest te ver uitwijken. In het laatste kwartier kwam Cottbus plots opzetten. Shao had tot twee keer toe de openingstreffer aan de voet, maar Keller kwam gevat tussen. Vlak voor de pauze was er nog een kans voor Aidoo. Ook hij kon het doel niet vinden.

Na de rust kwamen de gasten niet meer in het stuk voor. Na vijf minuten trapte Jansen van ver. Piplica had een knappe parade in huis. Op de daaropvolgende hoekschop veerde Svensson hoog op. Hij kopte het leer staalhard tegen de touwen, 1-0. Enkele minuten later moest Cottbus met tien verder na een rode kaart voor aanvaller Aidoo. Op het uur was de partij uiteindelijk beslecht. Kluge werd neergehaald in het strafschopgebied en Neuville faalde niet vanop de stip. Polanski en Rafael hadden de score nog hoger kunnen laten oplopen, maar gescoord werd er uiteindelijk niet meer.