Speeldag: Speeldag 23
Stadion: HSH Nordbank Arena
HSV zet zegereeks verder
Philippe Crols

Hamburger SV is aan een goede reeks bezig. Het won thuis tegen Frankfurt voor de derde maal op rij en boekte dus een 9 op 9. Voor Frankfurt begint het ondertussen warm te worden. De winning goal kwam pas laat tot stand en werd gemaakt door invaller Piotr Trochowski. Het werd uiteindelijk nog wel 3-1.

HSV heeft duidelijk weer wat meer vertrouwen en trok meteen ten aanval tegen Frankfurt. Van der Vaart nam als eerste doelman Nikolov onder vuur. Joris Mathijssen volgde wat later zijn voorbeeld. Na zeven minuten was het dan prijs. Van der Vaart schilderde een vrijschop heerlijk in doel. We waren al twintig minuten ver toen de bezoekers ook eens gevaarlijk waren. De ervaren Rost was echter paraat op een kopbal van Kyrgiakos. Ook Streit nam Rost nog eens onder vuur, zonder succes. HSV controleerde de wedstrijd, maar kwam net voor rust toch goed weg toen Takahara het doel maar net miste. Het laatste gevaar kwam nog van de voet van Sanogo. Die schoot na een goede counter net over.

Hamburg voetbalde in de tweede helft hetzelfde als op het einde van de eerste helft en dat bracht problemen met zich mee. Meer nog: dat bracht de gelijkmaker met zich mee. Op het uur scoorde ex-Hamburger Takahara 1-1 nadat hij zich goed had weten door te zetten. Het antwoord van Hamburg was slapjes. Op een flauwe kopbal van Mathijssen kwam er zelfs helemaal geen reactie. Het leek er dus niet naar uit te zien dat HSV nog zou scoren en toch gebeurde dat nog wel. De ingevallen Piotr Trochowski zorgde een dikke tien minuten voor tijd voor de 2-1. Nu moest Frankfurt weer komen, maar dat ging zeer moeizaam. Het was zelfs van der Vaart die nog dicht bij de 3-1 was. Het zou uiteindelijk ook nog 3-1 worden. Olic maakte het helemaal af in de slotseconden.