Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Gottlieb-Daimler-stadion
Stuttgart niet voorbij HBSC
Philippe Crols

VFB Stuttgart is op vrijdagavond er niet in geslaagd te winnen van Hertha BSC. Het bleef 0-0. Daarmee krijgt leider Schalke weer de kans om verder uit te lopen. Hertha van zijn kant schiet ook niet veel op met dit gelijkspel.

Bij Hertha BSC was de intentie meteen duidelijk. De hoofdstedelingen kwamen voor een punt en goten dan ook massaal beton voor hun eigen doel. Dat was ook zeer effectief, want de thuisploeg kreeg eigenlijk geen enkele deftige kans bij mekaar gevoetbald in de eerste helft. Aan de overkant kon enkel Pantelic ook niet veel voor mekaar krijgen. 0-0 was de ruststand.

Stuttgart begon aan de tweede helft met zeer veel tempo en dat leverde ook enkele kansen op. Vooral vanop afstand dan. Hitzlesperger en Magnin gingen hun kans. Een kwartier voor tijd vuurde Pantelic namens Hertha een eerste maal op doel, maar echt gevaarlijk was het niet. Stuttgart bleef proberen en in de toegevoegde tijd moest Fiedler nog attent zijn op een schot van Gomez. Het bleef echter 0-0. Invaller Degajah werd in de slotminuten ook nog uitgesloten.