Speeldag: Speeldag 23
Stadion: RewirpowerStadion
Aachen pakt punt in Bochum
Philippe Crols

Alemannia Aachen en Bochum hebben mekaar in evenwicht weten te houden. Thuisploeg Bochum klom tot twee maal toe op voorsprong, maar Aachen sloeg twee maal zeer snel terug. 2-2 was het resultaat.

Pas na een kwartier noteerden we het eerste gevaar. De bezoekende doelman Straub bracht redding op een schot van Schröder. Veel was er nog niet gebeurd toen er na 25 minuten spelen toch plots een goal uit de lucht kwam vallen. Gekas kopte van dichtbij de voorsprong voor de thuisploeg op het bord. Lang genieten was er niet bij voor de thuisploeg. Tien minuten later kreeg Drobny een schot van Rösler niet goed genoeg weg en Ibisevic bedankte vriendelijk, 1-1. Dat was ook meteen de ruststand.

Zeven minuten waren we bezig in de tweede periode toen Bochum op voorsprong kwam. Epalle trof na een afgeweerde hoekschop raak, 2-1. Ook nu kon de thuisploeg weer niet lang genieten. Lehmann trapte vijf minuten na de 2-1 de gelijkmaker binnen. Op het uur stond Aachen bijna op voorsprong. De kopbal van Dum spatte uiteen op de dwarsligger. Daarna nog veel duels, maar uitgespeelde kansen weinig of niet. Gescoord werd er dus ook niet meer en zo hielden beide teams een punt over aan deze wedstrijd.