Speeldag: Speeldag 23
Stadion: AWD-Arena
Hannover geeft Dortmund pak rammel
Philippe Crols

Borussia Dortmund was voor een punt naar Hannover gekomen, maar kreeg er een flinke bolwassing. Net na rust liep het fout. Een strafschopfout en een rode kaart waren de aanleiding tot de zware 4-2-nederlaag.

Na dertien minuten kwam Dortmund als eerste zijn neus aan het venster steken. Enke pareerde toen een schot van de Zwitser Frei. Niet veel later moest bezoekende doelman Weidenfeller alles uit de kast halen. De reden was een staalharde vrijschop van Tarnat. Dat was het dan ook meteen voor een matige eerste helft. Dortmund dacht vooral aan verdedigen en Hannover vond er geen antwoord op.

Tien minuten wachten was het vooraleer we doelgevaar kregen in de tweede helft. Het was wel meteen een doelpunt. Nelson Valdez hield Hashemian iets te gretig vast in het zestienmetergebied en strafschop wat het gevolg. Huszti klaarde de klus voor de thuisploeg. Het was trouwens niet het daggetje van Valdez. Enkele minuten na de strafschop kreeg hij zijn tweede gele kaart. Hannover was meteen daarop dicht bij de 2-0, maar de kopbal van Zuraw strandde op de dwarsligger. Die 2-0 kwam er niet veel later toch. Met nog twintig minuten te gaan kopte Stajner een voorzet van Tarnat in doel. Dortmund moest daarna de kelk helemaal tot op de bodem ledigen. Stajner was dit keer aangever, invaller Bruggink de afwerker. Enkele minuten na zijn eerste goal lukte de Nederlander er ook nog een tweede. Het slotakkoord was nog voor de bezoekers. Smolarek redde de eer voor Dortmund. Kringe maakte er helemaal op het einde nog 4-2 van.