Stadion: Tivoli - Aachen
HBSC veegt vloer aan met Aachen
Philippe Crols

Alemannia Aachen moet zich dringend gaan herpakken of het zal terug naar de tweede Bundesliga zakken. Het verloor zaterdag met zware 0-4-cijfers van HBSC.

HBSC kende een droomstart, want al na zes minuten schoot Gilberto zijn team op voorsprong. Op het kwartier kon Aachen op gelijke hoogte komen, maar Reghecampf zijn strafschop werd door Fiedler gered. De thuisploeg kreeg nog enkele goede kansen voor rust. Stehle trof de lat en Ibisevic miste onbegrijpelijk. 0-1 was de ruststand.

Net na rust legde Gimenez de wedstrijd in een beslissende plooi door een voorzet van Fathi in doel te verlengen. Nadien probeerde Aachen met veel inzet terug in de partij te komen, maar echt veel kansen leverde dat niet op al moest Fiedler wel attent zijn op een kopbal van Ebbers. In de laatste tien minuten telde HBSC Aachen nog helemaal uit. Pantelic en Basturk maakten er 0-3 en 0-4 van.