Speeldag: Speeldag 31
Stadion: RewirpowerStadion
Schalke verrassend onderuit
Dirk Pieters

Leider Schalke 04 ging vrijdagavond verrassend onderuit op het veld van VfL Bochum. Door het verlies van de koploper (2-1) kan Werder Bremen aanstaande zondag bij Arminia Bielefeld de leiding in de competitie pakken.

Het begon nochtans heel de goed voor de ploeg van Mirko Slomka. Al na acht minuten kopte clubtopscorer Kevin Kuranyi een vrije trap van Christian Pander tegen de netten. Ook na het doelpunt bleef Schalke de betere ploeg, maar begon het slordiger te spelen. Na 33 minuten kwam Bochum dan toch op gelijke hoogte. De Bosnische aanvaller Zvjezdan Misimovic zorgde voor de 1-1. Nog voor de rust kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Theofanis Gekas zorgde voor een groot feest in het stadion door een goed opgezette Bochum-aanval binnen te glijden. Meteen zijn negentiende doelpunt van de competitie.

Ook de tweede helft bleef aangenaam om volgen met kansen langs beide zijden. Zowel Kuranyi als Gekas kregen nog een goede kans, maar beide aanvallers mikten op de paal. Uiteindelijk hield Bochum stand en snoepte het drie zware punten af van Schalke.