Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Borussia-Park
Stuttgart nadert op Schalke
Philippe Crols

VFB Stuttgart doet nog altijd volop mee voor de titel in Duitsland. Het won zaterdag met het kleinste verschil op bezoek bij rode lantaarn Gladbach.

De eerste kans van de partij was voor de thuisploeg via Kluge. Aan de overkant was Cacau daarna meteen gevaarlijk. Gladbach speelde nog eens een keertje met veel moed, maar dat ging niet echt gepaard met veel doelkansen. Stuttgart van zijn kant speelde zwak en voetbalde ook weinig kansen bij elkaar. De 0-0 ruststand was dus terecht.

Tien minuten na rust stuurde Hitzlsperger Hilbert weg en die zette de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Enkele minuten later was Insua al dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet ging centimeters naast het doel van Hildebrand. Stuttgart controleerde de wedstrijd en de thuisploeg kreeg hoe langer hoe minder hoop. Een slotoffensief kwam er niet meer. Gohouri van Gladbach kreeg in het slot nog wel een rode kaart.