Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Bruchwegstadion
Zege Mainz haalt allicht weinig uit

FSV Mainz haalde op de voorlaatste speeldag nog een keer uit. Het won van rode lantaarn Gladbach met 3-0. De zege van Mainz zal allicht weinig baten in de eindafrekening. Er moet volgende week namelijk gewonnen worden met meer dan tien goals verschil en bovendien moet Wolfsburg dan ook nog van zijn pluimen laten.

Met Mainz en Gladbach stonden de twee slechtste aanvalslinies tegenover mekaar. De immer bedrijvige Zidan zorgde voor Mainz wel voor gevaar. Aan de overkant probeerde Insua doelman Wetklo te verontrusten. De thuisploeg werd wel beter en beter en kreeg ook enkele goede kansen op de openingstreffer. Op het halfuur kwam die er ook toen Zidan een elfmeter omzette. Die voorsprong werd nog voor rust verdubbeld toen Ruman er als de kippen bij was om een schot van Soto in de herneming in doel te werken.

De tweede helft deed er nog maar weinig toe. Gladbach kon niet meer en ook Mainz leek nog maar weinig zin te hebben om de score nog verder aan te dikken. Twintig minuten voor tijd maakte Feulner er toch nog 3-0 van. Gladbach moest de laatste minuten ook nog met tien man veder na de uitsluiting van Gohouri. Het bleef echter 3-0.