Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Olympiastadion
Leverkusen wint in Berlijn en ruikt Europa
Philippe Crols

Leverkusen heeft op de voorlaatste speeldag een gouden zaak gedaan. Het won met 2-3 in Berlijn en heeft volgende week aan een gelijkspel genoeg om Europa in te gaan. Concurrent Nürnberg verloor namelijk.

De wedstrijd ging goed op en neer in het begin. De beste kans was voor Rolfes, hij knalde op de lat. Wat later was het toch prijs voor de bezoekers. De jonge Callsen-Bracker kopte Leverkusen op voorsprong. HBSC ging op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er op het halfuur ook. Pantelic vond nog eens een keer de weg naar doel. Lang kon Berlijn niet genieten van dat doelpunt, want meteen daarna lukte Voronin de 1-2, meteen ook de ruststand.

Vijf minuten na rust was de stand alweer in evenwicht. Dit maal was de eer voor de andere spits, Gimenez. Leverkusen verdiende echter meer en Fiedler moest attent zijn op de pogingen van Barnetta en Kiessling. Iets over het uur kwamen de bezoekers dan weer op voorsprong via Schneider. Hij zette een strafschop om. De thuisploeg zocht in de slotfase nog de gelijkmaker, maar doelman Adler pareerde zowel de poging van Neuendorf als die van Gimenez. Mede daardoor boekte Bayer Leverkusen een belangrijke uitoverwinning.