Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Weserstadion
Frankfurt fnuikt titeldromen Werder
Philippe Crols

Werder Bremen zal volgende week niet de kampioen van Duitsland worden. Zoveel is zeker na een verrassende 1-2-thuisnederlaag tegen Eintracht Frankfurt. De bezoekers vierden wel feest, want zijn dankzij die overwinning zeker van het behoud.

Bremen probeerde de bezoekers snel op achterstand te plaatsen, maar de verdediging van Frankfurt deed het uitstekende. Het was zelfs Bremen dat na een kwartier op achtervolgen was aangewezen. Amanatidis scoorde. Bremen was behoorlijk aangeslagen en kreeg nauwelijks iets voor mekaar. Tien minuten voor rust gebeurde dat dan toch eens en het was meteen ook prijs. Een een-tweetje tussen Rosenberg en Hunt werd door die laatste afgerond. 1-1 was ook de ruststand en Werder mocht daar eigenlijk nog tevreden mee zijn.

Frankfurt liet de thuisploeg komen, maar net als in de eerste speelhelft deed Werder daar zeer weinig mee. De bezoekers hielden makkelijk stand en kwamen twintig minuten voor tijd op voorsprong. Naldo vloerde zijn eigen doelman en het stond 1-2. De mensen in het Weserstadion zagen het uiteraard niet meer echt zitten. Werder probeerde het nog met de moed der wanhoop, maar op een poging van Almeida in de slotminuten na, kwam het eigenlijk niet meer aan kansen toe. Het bleef 1-2, voor Bremen is plaats twee nog het hoogst haalbare.